Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η ΕΕ πιέζει τη Βρετανία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο

 Η ΕΕ πιέζει τη Βρετανία για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λονδίνο
Η βρετανική κυβέρνηση έχει μόλις λίγες εβδομάδες για να πείσει τους αξιωματούχους της ΕΕ ότι θα πετύχει τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ατμόσφαιρα στο Λονδίνο, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα για την ατμόσφαιρα του Λονδίνου και θα αποφασίσει σε ένα μήνα περίπου αν θα δώσει παράταση στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα του έτους για να συμμορφωθεί.


Τον περασμένο Ιούνιο το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε από την Κομισιόν μια τελική προειδοποίηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και το Γιβραλτάρ.


Μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια τα λεγόμενα PM10, είναι πάνω από τα όρια που έχει θεσπίσει η ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο δεύτερο στάδιο σε μια κλίμακα με 6 επίπεδα, είπε ο επίτροπος περιβάλλοντος της ΕΕ, Janez Potocnik στους δημοσιογράφους.


Είπε επίσης ότι η ΕΕ κίνησε τις διαδικασίες για παραβάσεις σε 20 από τα τα 27 κράτη μέλη σε ότι αφορά την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Δύο χώρες – η Σλοβενία και η Σουηδία – έχουν παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω επιπέδων ΑΣ10.


Η Επιτροπή αναφέρει ότι τα PM10 που εκπέμπονται από τη βιομηχανία, τις μεταφορές και την οικιακή κατανάλωση, μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, καρδιαγγειακά προβλήματα, καρκίνο των πνευμόνων και πρόωρο θάνατο.


Τον Ιούνιο του 2011 είναι η τελική προθεσμία πριν η Επιτροπή κλιμακώσει τη νομική διαδικασία και στραφεί κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέληξε ο κ. Potocnik.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin