Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο γάμος… σκοτώνει το σεξ;


Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε και πιστεύουν ότι ο γάμος σκοτώνει το σεξ. Η σιγουριά του «ανήκουμε ο ένας στον άλλο» είναι αυτή που φέρνει τη μονοτονία. Ωστόσο η έλλειψη σεξουαλικής ζωής μέσα στον γάμο, σε αρκετές περιπτώσεις φωτογραφίζει προβλήματα, τόσο ψυχικά όσο και οργανικά, που μπορεί να υπάρχουν στο ζευγάρι.



Όπως λένε οι σεξολόγοι, το σεξ χάνει μέσα στο γάμο τον κυρίαρχο ρόλο που είχε πριν και η επικοινωνία, η συναισθηματική κάλυψη, καθώς και ο γονεϊκός ρόλος κλέβουν την παράσταση των εραστών, για να διαμορφώσουν τη συζυγική και οικογενειακή ολοκλήρωση των μελών της.

Η ρουτίνα και η συνήθεια, καλοί παράγοντες της ψυχικής σταθερότητας του ζευγαριού, απειλούν τη σεξουαλική ζωή του, εκφράζοντας τη σιγουριά και το βόλεμα που ο χρόνος προσφέρει. Η καθημερινότητα μπαίνει για τα καλά στα δεδομένα της πραγματικότητας και σταματούν να υπάρχουν εκπλήξεις και πρωτοτυπίες, που προσφέρουν «αλάτι και πιπέρι» στη σχέση.

Επιπλέον, πολλές φορές βλέπουμε τον άνδρα και τη γυναίκα να μην περιποιούνται την εξωτερική τους εμφάνιση, να παίρνουν παραπάνω κιλά, να αμελούν την προσωπική τους υγιεινή και να μην προσέχουν το ντύσιμο και την εικόνα τους.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές σβήνουν τη φλόγα της ερωτικής διάθεσης και τις φαντασιώσεις των συντρόφων. Γι’ αυτό καλό είναι οι σύντροφοι να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειες να υπενθυμίζουν ο ένας στον άλλο ότι είναι και εραστές. Ένα ταξίδι που και που, μία έκπληξη, μία νέα εμφάνιση αλλά και η τρυφερότητα είναι καλοί σύμμαχοι της έγγαμης σεξουαλικής ζωής.

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin