Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μην στέλνετε άλλες επιστολές στον σωματοφύλακα του Χίτλερ - Γέρασε...

 

Ο τελευταίος εν ζωή σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ δήλωσε σήμερα ότι, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, δεν μπορεί πλέον να απαντά στον καταιγισμό των επιστολών που λαμβάνει απ' όλο τον κόσμο.

Ο Ρόχους Μις είναι 93 ετών και χρησιμοποιεί περιπατητήρα για να μετακινείται μέσα στο διαμέρισμά του. Είπε στην εφημερίδα Μπερλίνερ Κούριερ ότι οι περισσότεροι επιστολογράφοι του ζητούν αυτόγραφα αλλά "δεν είναι πια δυνατόν" να τους απαντά, λόγω της ηλικίας του.

Γράμματα "έρχονται από την Κορέα, από το Νόξβιλ του Τενεσί, από τη Φινλανδία και την Ισλανδία και κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό", είπε ο Μις που πιστεύτεαι ότι είναι ο τελευταίος εν ζωή άνθρωπος που είχε γνωρίσει από κοντά στον Χίτλερ και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ναζί.

Παλαιότερα ο Μις έστελνε στους θαυμαστές του φωτογραφίες στις οποίες εικονιζόταν ο ίδιος, την εποχή του πολέμου, να φορά μια καλοσιδερωμένη στολή των Ες-Ες. Σήμερα τα γράμματα και τα δέματα που λαμβάνει συσσωρεύονται στο διαμέρισμά του, στο προάστιο Ρούντοβ του Βερολίνου.

Ο Μις εκτός από σωματοφύλακας είχε υπηρετήσει τον Χίτλερ και ως τηλεφωνητής και ταχυδρόμος. Τα απομνημονεύματά του, με τίτλο "Ο τελευταίος μάρτυρας", εκδόθηκαν το 2008 στη Γερμανία και πρόκειται να γυριστούν σε ταινία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin