Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πού θα βρεις αγγελίες εργασίας...

Είναι φαίνεται οι καιροί αλλά και λίγο το νέο μέσον. Κι ενώ μέχρι πρότινος όλοι αγοράζαμε μια χρυσή ευκαιρία, τώρα, χωρίς καθόλου χρήματα μπορείς να έχεις πρόσβαση στις καλύτερες και κυρίως τις πιο πρόσφατες αγγελίες.


Πριν όμως τα παραθέσω, πάρε και λίγες συμβουλές/ ιδέες για την ηλεκτρονική αγορά εργασίας.

Ανέβασε το βιογραφικό σου
 
Τα περισσότερα site αγγελιών πέρα από τις λίστες με νέες δουλειές, σου δίνουν τη δυνατότητα να ανεβάσεις online το βιογραφικό σου για να σε βρίσκουν ευκολότερα οι υποψήφιοι εργοδότες. Εάν βέβαια δεν θέλεις να το βλέπει όποιος κι όποιος, μπορείς να επιλέξεις να είναι ορατό μόνο σε εγγεγραμμένους εργοδότες του συγκεκριμένου site.

Ελλάδα ή εξωτερικό;
 
Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει ψιλοψοφήσει τελευταίως. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα ελληνικά βιογραφικά ταξιδεύουν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα σε σελίδες του εξωτερικού. Εάν έχεις πάρει την γενναία απόφαση να μας παρατήσεις και να φύγεις, πολύ καλά θα κάνεις αλλά προτού χαθείς στα ξένα sites αγγελιών, ρίξε πρώτα μια ματιά στο Eures που θα σου βρει αξιόπιστους εργοδότες και μάλιστα στην Ευρώπη.

Εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού
 
Κοινώς, εάν πρόκειται να βάλεις μεσάζοντα για να σου βρει δουλειά δίνοντας το βιογραφικό σου και έχοντας έτσι πρόσβαση στις “πολύτιμες” αγγελίες του, πρόσεξε μην σε χρεώσει. Σε τέτοιες εποχές πολλοί θα πλήρωναν για να βρουν δουλειά αλλά εκ πείρας, κανένα σοβαρό γραφείο τοποθέτησης στελεχών δεν χρεώνει τον υποψήφιο. Μην σε παραμυθιάζουν. Εάν θες σοβαρή αντιμετώπιση δοκίμασε την Manpower ή την Adecco.

Ψάξε στο ηλεκτρονικό σου συνάφι
 
Μπορεί τα site αγγελιών εργασίας να περιέχουν αγγελίες από όλους τους τομείς, συμβαίνει όμως συχνά, κάποια επαγγέλματα να έχουν τις δικές τους μικροκοινότητες στο internet που θα είναι πιο ενημερωμένες για τα κενά απασχόλησης που προκύπτουν. Αυτό θα το δεις πιο συχνά σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με υπολογιστές. Για παράδειγμα, αγγελίες για web designers θα βρεις παντού, αλλά στο forum των designers, το vcdc, θα τις δεις, θα τις συζητήσεις, θα ρωτήσεις πόσα να χρεώσεις και γενικά θα έχεις μια καλύτερη εικόνα και υποστήριξη.

Ξέρεις από RSS;
 
Επειδή τα site αγγελιών έχουν πληθύνει επικίνδυνα είναι όπως και να το κάνεις μανίκι να μπαίνεις κάθε μέρα και να τα ψάχνεις ένα-ένα. Η τεχνολογία και εδώ θα σε διευκολύνει. Πώς; Με το μαγικό RSS. Τί είναι αυτό; Είναι η αυτόματη ενημέρωσή σου για κάθετι που θες να παρακολουθείς. Σε μία μοναδική σελίδα (π.χ. google reader) δηλώνεις ποιά site θέλεις να παρακολουθείς και αυτό κάθε φορά που έχει νέες αγγελίες στις παρουσιάζει αμέσως. Τόσο απλά! Βέβαια δεν εκπέμπουν όλα τα site αγγελιών RSS αλλά τα περισσότερα έχουν. Δοκίμασέ το, θα σε σώσει.

Στο Facebook μπήκες;
 
Ένα νέο trend των site αγγελιών εργασίας είναι να ανοίγουν σελίδες στο facebook και να τις ανεβάζουν και εκεί. Έτσι, για πιο εύκολη παρακολούθηση μπορείς να γραφτείς και να τις βλέπεις να ανεβαίνουν στον “τοίχο” σου ανά πάσα στιγμή. Άσε που αρκετοί απελπισμένοι έχουν συνασπιστεί φτιάχνοντας γκρουπ ανέργων που ανεβάζουν τα προσόντα τους για να τους βρουν οι ενδιαφερόμενοι. Βάλε “άνεργοι” και “αγγελίες εργασίας” στο ψαχτήρι του facebook και δικτυώσου!

Site αγγελιών εργασίας
 
- Skywalker – Το παλιότερο και πληρέστερο site αγγελιών και μάλιστα με RSS.
- Kariera – Εξίσου παλιό που τώρα τελευταία έχει γίνει και καλό.
- Χρυσή Ευκαιρία – Θυμάσαι που για να δεις τις αγγελίες, έτρεχες στα περίπτερα και πλήρωνες δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα; Πλέον, με μια απλή εγγραφή στο site, τις βλέπεις όλες δωρεάν! Τέλειο, ε;
- Aggeliopolis
- Euresi-ergasias
- Jobsite – Είναι μια μηχανή που συγκεντρώνει όοοολες τις αγγελίες από όοοολα τα site. Δοκίμασέ την, δεν είναι κακή.
- Ergasia. info
- Adsfree
Εάν ξέρεις κι άλλη καλή σελίδα με αγγελίες, σφύρα ε; 
Τέλος, αν θέλεις να εργαστείς από το σπίτι οι αγγελίες είναι πολλές αλλά έχε υπόψη σου ότι δεν είναι όλα ρόδινα. 

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin