Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Παπούλιας: Έλληνες-Αρμένιοι κατακρεουργήθηκαν από τον ίδιο βάρβαρο


Κατηγορώ στην Τουρκία απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι Έλληνες και Αρμένιοι κατακρεουργήθηκαν από τον ίδιο βάρβαρο.


Στη συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του, Σερζ Σαρκισιάν, ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε να ανταποκριθεί στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης η Άγκυρα για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης.

«Εμείς απλώνουμε το χέρι προς όλους, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους, αλλά περιμένουμε από αυτούς ειλικρίνεια και θέληση συνεργασίας», σημείωσε.

Για "δύσκολους γείτονες και δύσκολα προβλήματα" έκανε λόγο από την πλευρά του ο Σερζ Σαρκισιάν. "Συνεχίζουν να μιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος, συνεχίζουν, όπως πάντα, να διεκδικούν τα πάντα και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα. Οι καιροί άλλαξαν. Έχουμε δικές μας επιθυμίες και οράματα για το μέλλον των χωρών μας", επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Αρμένιος Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λαού του για την αρωγή που έχει προσφέρει η Ελλάδα και επανέλαβε ότι Αρμένιοι και Έλληνες έχουν υποφέρει στη διάρκεια της ιστορίας και έχουν διανύσει μακρές περιόδους από κοινού.

«Ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας, όταν εκδιώχθηκε από την πατρίδα, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου βρήκε δεύτερη πατρίδα» σημείωσε.

Εκτός των αναφορών για την Τουρκία, οι δύο πρόεδροι πραγματοποίησαν εκτενή αναφορά στις αρμονικές σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή τους για τις δυνατότητες διεύρυνσής τους.

Αναφερόμενος στα εγχώρια ζητήματα, ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε πως η Ελλάδα δεν θα είχε ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν δεν είχε το οικονομικό βάρος των εξοπλισμών. "Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως", τόνισε.

Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, και οι Αρμένιοι ομόλογοί τους.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin