Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Συνεργασία Αθήνας - Κων/πολης

 
Τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς.
Η βάση της συνεργασίας των δύο δήμων θα είναι επιτροπές των δύο πόλεων, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ άλλων και για θέματα αναπλάσεων και ανακαινίσεων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για συνεργασία σε μόνιμη βάση, επισημαίνοντας τη σταθερή βούληση του δήμου να εργαστεί σταθερά προς την κατεύθυνση της διεθνούς συνεργασίας των δυο πόλεων.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος δήμαρχος μίλησε για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών επισημαίνοντας ότι η δημοτική διπλωματία μπορεί να κάνει θαύματα στις μέρες μας.

Ο κ. Τομπάς προσκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη τον κ. Καμίνη, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ο κ. Καμίνης χάρισε στον Τούρκο ομόλογο του, ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο την πόλης των Αθηνών, ενώ ανταποδίδοντας ο κ. Τομπάς του δώρισε ένα ασημένιο πιάτο αντίκα.

Συνάντηση Κακλαμάνη - Τομπάς

Ο κ. Τομπάς συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη. Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Τομπάς και θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε διεθνές επίπεδο, πολλά εκ των οποίων είναι κοινά σε όλες τις χώρες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης προσκάλεσε τον κ. Κακλαμάνη -επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΚΕ- να επισκεφθεί επισήμως την Πόλη.

Ο κ. Κακλαμάνης αφού τον ευχαρίστησε του ζήτησε τη θετική παρέμβαση του προς την Τουρκική Κυβέρνηση για τα προβλήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Πόλης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι: «Η διπλωματία των πόλεων, πολλές φορές είναι πιο αποτελεσματική από την διπλωματία των Κυβερνήσεων».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin