Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Προκαλεί εκ νέου η Τουρκία, με οργανωμένη προπαγάνδα


Τον ασκό του Αιόλου αναμένεται να ανοίξει και πάλι η Τουρκία. Ετοιμάζει νέα εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη σύσταση Συνδέσμου στις ελεύθερες περιοχές, υπό την επωνυμία Ανώτατο Συμβούλιο Κυπρίων Μουσουλμάνων. Ο Σύνδεσμος αποτελείται από 20 μέλη και διεκδικεί την ακίνητη περιουσία γύρω από το τέμενος Χαλά Σουλτάν. Φέρει ως έμβλημα ένα καράβι με σημαίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας, του οθωμανικού ναυτικού και το μανδύα του Χότζα.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ ο Ιμάμης Σιακίρ, επικεφαλής του Συνδέσμου, υπέδειξε ενοχλημένος ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει άδεια για ανέγερση κέντρου αναψυχής σε κτίριο, 20 μέτρα απόσταση από το Χαλά Σουλτάν και διερωτήθηκε πως οι Μουσουλμάνοι θα υπερασπιστούν την κατάσταση των εκκλησιών στις κατεχόμενες περιοχές.

Σκοπός του συνδέσμου σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να καταγγελθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για ασέβεια των χώρων λατρείας των Μουσουλμάνων στις ελεύθερες περιοχές. Ερωτηθείς ο ιμάμης για την ιερόσυλη λεηλασία των εκκλησιών στα κατεχόμενα, που μετατράπηκαν σε θέατρα, σε τουαλέτες, ακόμη και χώρους στάθμευσης, απάντησε : «Όσον αφορά την κατάντια των εκκλησιών στα κατεχόμενα είναι για μένα θέμα ντροπής. Ο Θεός δεν αποδέχεται την ακαταστασία στις εκκλησίες. Η θρησκεία μας διατάζει να έχουμε σεβασμό στα μνημεία».

Ο εν λόγω σύνδεσμος που αιτήθηκε εγγραφής στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, θα δρομολογήσει επίσης, διαδικασίες για τη διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας γύρω από το τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, η οποία ανέρχεται σε εκατοντάδες στρέμματα γης περιλαμβανομένου και του υδροβιότοπου της Αλυκής.

Συγκεκριμένα ο ιμάμης Σιακίρ, ανέφερε:«Στέλνω μήνυμα στην Κ.Δ. ως ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να είσαστε παράδειγμα. Για να το αποδείξει αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία, θα πρέπει να πάρουν το κλειδί του Σουλτάν Ττεκκέ και την περιουσία στη διοίκηση του Συμβουλίου. Αν το κάνει αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία, σίγουρα θα έρθει η απάντηση στις δικές της περιπτώσεις».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, όταν άκουσε την πρόθεση των συντελεστών του Συνδέσμου να του καταγγείλουν κατ΄ ιδίαν, την άθλια όπως υποστηρίζουν κατάσταση των χώρων λατρείας των μουσουλμάνων στην Κύπρο.

Σε δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΄Β, ανέφερε ότι αν τον επισκεφθούν, ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία, «Να τους πω απερίφραστα ότι όλα τα μουσουλμανικά τεμένη που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές, η κυβέρνηση τα έχει συντηρήσει, είναι ευπρεπισμένα και είναι έτοιμα όταν το θελήσουν να κάνουν οποιεσδήποτε θρησκευτικές εκδηλώσεις».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, σημείωσε ότι θα τους υποδείξει, τα κατεστραμμένα χριστιανικά μνημεία που βρίσκονται στο βορρά και το ένα μετά το άλλο χαλούν και γκρεμίζονται κατά γης, είναι σε κακά χάλια τα περισσότερα και μάλιστα μνημεία του 12ου, 13ου και 14ου αιώνα.

«Θα βρούμε την ευκαιρία να τους πούμε για το ανοσιούργημα που κάνουν σε μερικά μνημεία μας, όπως στο Ριζοκάρπασο, όπου ,μετέτρεψαν εκκλησία σε κέντρο χορού. Άλλη εκκλησία την μετέτρεψαν σε δημόσια αποχωρητήρια» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος. Εξηγώντας την ανάγκη της δημιουργίας του Συνδέσμου ο ιμάμης Σιακίρ, ανέφερε ότι υπήρχε η διαπίστωση ότι τα τεμένη στη Νότια Κύπρο είναι κενά. Ορισμένα σημείωσε δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αποδέχθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλει προσπάθειες να συντηρηθούν διάφορα τεμένη, υπάρχει όμως σημείωσε, έλλειψη. Δεν είναι αρκετή η πρόθεση ανέφερε, πρέπει να υπάρχουν και άτομα καλοί γνώστες του τρόπου αναστήλωσης των τεμενών, με βάση τη μουσουλμανική θρησκεία. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή με πρωτοβουλία του Προκαθήμενου της, ετοιμάζει συνέδριο την 1η Φεβρουαρίου, συνέδριο για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Στο συνέδριο κλήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο, όλοι οι Μουσουλμάνοι της Μέσης Ανατολής, οι ιμάμηδες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αρχιραββίνους του Βατικανού να συμμετέχουν στο συνέδριο. 


πηγή : sigmalive 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin