Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Διαδήλωση στο Παρίσι κατά των αμβλώσεων

 
 Περίπου 6.500 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, 40.000 σύμφωνα με τους οργανωτές, διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι κατά των αμβλώσεων.

Η χθεσινή, ήταν η έβδομη «μεγάλη εθνική πορεία για το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής» και σύμφωνα με τους οργανωτές, η συμμετοχή ήταν διπλάσια από εκείνη της προηγούμενης πορείας, τον Ιανουάριο του 2010, στην οποία είχαν πάρει μέρος 3.100 άνθρωποι κατά την αστυνομία, 20.000 κατά τους οργανωτές.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία κρατούσαν ροζ και λευκά μπαλόνια, αλλά και ιερείς, είχαν έλθει απ΄όλη τη Γαλλία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 36 ετών από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη χώρα. Στη διαδήλωση πήραν μέρος και ξένες αντιπροσωπείες.

Κάθε χρόνο καταγράφονται στη Γαλλία 200.000 αμβλώσεις έναντι 800.000 γεννήσεων. Πριν από τη διαδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε από συνολικά 15 οργανώσεις, στους οργανωτές έφθασε μήνυμα του Πάπα, στο οποίο ο ποντίφηκας καλεί «όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη ζωή να συνεχίσουν με επιμονή και θάρρος να συμβάλουν σε μια νέα αντίληψη για τη ζωή, η οποία θα είναι καρπός αλήθειας και αγάπης» .

Η όγδοη πορεία θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2012.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin