Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αυστραλία: εορτασμός της Μάχης της Κρήτης

 
Επιτυχία σημείωσε το 31ο Παναυστραλιανό Συνέδριο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας που οργανώθηκε στο πανέμορφο Χόμπαρτ της Τασμανίας.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από τα Κρητικά Σωματεία: Παγκρήτιος Ένωση Μελβούρνης, Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, Κρητική Αδελφότητα Κουϊσλάνδης, Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας και Περιχώρων και η Αδελφότητα Κρητών Χόμπαρτ Τασμανίας. 

Μηνύματα απέστειλαν οι Νομάρχες της Κρήτης και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητικών κ. Γιώργος Αεράκης. 

Το συνέδριο οργάνωσαν κρητικοί που αποτελούν την Κρητική Αδελφότητα Τασμανίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Φιώτακη και την γραμματέα κα Βίκυ Καλογεροπούλου που έκαναν το παν δυνατόν για να φιλοξενήσουν τους 200 συνέδρους που παραβρέθηκαν.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Κρητική Νεολαία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας πραγματοποίησε την συνέλευσή της, με τη συμμετοχή 65 αντιπροσώπων από όλες τις πολιτείες. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης και το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κρητικής Νεολαίας που θα γίνει στην Κρήτη, απασχόλήσε τη συνέλευση της Νεολαίας. 

Την παραμονή του συνεδρίου η οργανώτρια και φιλοξενούσα Κρητική Αδελφότητα Τασμανίας παρέθεσε κοκτέιλ γνωριμίας στην Ελληνική Λέσχη του Χόμπαρτ με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών από την Κρήτη.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον πατέρα Τιμόθεο Ευαγγελινίδη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Νικολακάκης ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους και κήρυξε την έναρξη των εργασιών σύμφωνα με τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης. Ακολούθησε συζήτηση, όπου έγιναν προτάσεις και εισηγήσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:
 
(α) Αποφασίστηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να καλεστεί αντιπροσωπεία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της Μάχης της Κρήτης που θα γίνουν στην Αυστραλία.
 
(β) Αποφασίστηκε, όπως διεκδικήσει η Ομοσπονδία το Προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών με συμμετοχή στην εκλογική συνέλευση του ΠΣΚ στο Ρέθυμνο τον Αύγουστο του 2011.
 
(γ) Αποφασίστηκε, όπως η Ομοσπονδία προετοιμάσει ένα ετήσιο πρόγραμμα για να εορτάσει τη μεγάλη επέτειο των 70 χρόνων από την ένδοξη Μάχη της Κρήτης, με αποκορύφωμα την παρουσία της Ομοσπονδίας και των Σωματείων στην Κρήτη, από τις 15 έως 25 Μάιου.
 
(δ) Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε και η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας με διεύθυνση www.cretan.com.au.
 
(ε) Αποφασίστηκε όπως σταλθούν $ 5.000 ως δωρεά από την Ομοσπονδία προς τον Σύλλογο Κρητικών νομού Φλώρινας προς ενίσχυσή τους, για την αποπεράτωση του Κρητικού Σπιτιού της Φλώρινας.
 
Οι εργασίες του Συνεδρίου τελείωσαν με μεγάλη χοροεσπερίδα στο Hellenic House όπου πάνω από 500 άτομα, παρουσία πολλών επισήμων διασκέδασαν με τους καλλιτέχνες από την Κρήτη. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin