Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon (Ξανά)σβήνει τα τσιγάρα το υπουργείο Υγείας



Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και αυστηρή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ανακοίνωσε εκ νέου σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο Ανδ. Λοβέρδρος δήλωσε ότι θα ενισχυθούν τα κλιμάκια ελέγχου στα οποία πιθανότατα θα προστεθούν και άλλοι 800 υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας καθώς και 40 στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο  «εκτός από το Λιμενικό, τη Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, η επιτήρηση του νόμου θα γίνεται κεντρικά από το υπουργείο Υγείας και θα υπάρχουν αναφορές για το ποιος ελέγχει, ποιος δεν ελέγχει, για το ποιος εφαρμόζει και ποιός δεν εφαρμόζει».
Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα ενταθεί ταυτόχρονα και η καμπάνια ενημέρωσης για τη διακοπή του καπνίσματος σε σχολεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και το στρατό.
Το Υπουργείο Υγείας θα συγκεντρώνει και θα ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στατιστικά στοιχεία, που αφορούν την εφαρμογή του νόμου, ενώ όπως, είπε ο υπουργός, αυτό που ακούει απ' όλους τους πολίτες είναι, «έχεις νόμο που τον εφαρμόζεις κι αν δεν θες να τον εφαρμόσεις να μην τον έχεις».
O νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, προβλέπει πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ στους καπνιστές και πρόστιμα, που φθάνουν έως και 5 χιλιάδες ευρώ για τους καταστηματάρχες. Επίσης, δίνει διορία έως στις 31 Μαΐου του 2011 στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης άνω των 400 τετραγωνικών και των καζίνων να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις.
Επιπλέον, με προσθήκη που έγινε στον συγκεκριμένο νόμο, προβλέπονται πρόστιμα που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ σε όσους οδηγούν και καπνίζουν έχοντας παιδιά κάτω των 12 ετών στο ίδιο αυτοκίνητο.

Πηγή: enet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin