Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Άρχισε η διαδοχολογία στην Apple

 

Η νέα απόσυρση του Steve Jobs από την καθημερινότητα της Apple σκόρπισε ανησυχία στους φίλους του δυναμικού ηγέτη και παράλληλα πυροδότησε τις πρώτες συζητήσεις για την οριστική αντικατάσταση του Mr Apple. Τα πρώτα ονόματα έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται.


Φυσικά, ένας εκ των υποψήφιων διαδόχων του Jobs είναι το Tim Cook, ο άνθρωπος που τον αντικατέστησε το 2009 και τον αντικαθιστά και τώρα. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι δεν έχει το δυναμισμό και το όραμα για να αναλάβει την Apple σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Άλλα στελέχη της Apple που ακούγονται για την κούρσα της διαδοχής είναι οι Jonathan Ive, Phil Schiller, Scott Forstall και ο αποσυρθείς Tony Fadell, με τον Forstall να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Forbes τον συμπεριέλαβε στους ανθρώπους που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στο 2011.

Παράλληλα, ακούγονται και ονόματα εκτός Apple, όπως αυτό του πρώην αφεντικού της Google. Ο Eric Schmidt φέρεται να είναι πιθανός αντικαταστάτης του Jobs, όπως επίσης και ο Mark Papermaster της Cisco. Πιο πιθανός, πάντως, για τη θέση του CEO στην Apple είναι ο Peter Skillman της Nokia, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τόσο τα τεχνικά θέματα (ήταν ο άνθρωπος πίσω από το Palm Pre), όσο και ζητήματα marketing και διοίκησης.
Η συζήτηση για την αντικατάσταση του Steve Jobs είναι τουλάχιστον άκομψη σε αυτή τη χρονική στιγμή, οι αγορές όμως δεν έχουν συναισθήματα και δε μπορούν να περιμένουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin