Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon 61 ''διαδικτυακές'' αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, το 2010, απέτρεψε 61 ανθρώπους από το να αυτοκτονήσουν, οι οποίοι ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο λόγος για 59 Έλληνες και δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι μέσω του διαδικτύου, είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους για διάφορους προσωπικούς λόγους.
Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 13 μέχρι 67 ετών.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος άλλων χρηστών του ίντερνετ στην Ελλάδα οι οποίοι ενημέρωναν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Για όλες τις περιπτώσεις κλήθηκαν ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Κλίμακα" οι οποίοι διερεύνησαν επιστημονικά τα μηνύματα που εντόπιζαν στο ίντερνετ και κατά περίπτωση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους επίδοξους αυτόχειρες και τις οικογένειές τους.

Επίσης, σχηματίστηκαν δικογραφίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κάθε περίπτωση ξεχωριστά προκειμένου να εξασφαλιστούν εισαγγελικές παραγγελίες προς τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ για την διευκόλυνση της έρευνας και τον έγκαιρο εντοπισμό των χρηστών που εκδήλωναν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν.

Συνολικά από το 2006, όπως επισημαίνεται από την Ασφάλεια Αττικής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 141 αυτοκτονίες.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin