Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η αμερικανική κυβέρνηση τυπώνει δολάρια 24 ώρες το 24ωρο

 
Η αμερικανική κυβέρνηση τυπώνει σήμερα δολάρια 24 ώρες το 24ωρο, για να καλύψει τα τεράστια ποσά που διέθεσε για τη διάσωση της Wall Street και της κάλυψης της στεγαστικής φούσκας του 2008.
Η Αμερική μπαίνει σε έναν κύκλο υπέρ-πληθωρισμού, που θα οδηγήσει την αξία του δολαρίου σε ελεύθερη πτώση.

Ο φόβος του αποπληθωρισμού, που αποτελεί το αγαπημένο ρίσκο των κερδοσκόπων, έχει οδηγήσει τις χρηματαγορές σε κατάσταση υστερίας. Η αργή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας προκαλεί φόβους πως οι χαμηλές τιμές και η οικονομική στασιμότητα είναι προ των πυλών. Ακόμη και η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανησυχεί.

Για αυτό και το δολάριο κάθε άλλο παρά μια ασφαλής τοποθέτηση δεν είναι. Όσο το στηρίζει με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση, δεν κινδυνεύει, άλλωστε τα τελευταία δυο χρόνια έχουν τυπωθεί εκατομμύρια από αυτά προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες. Όπως όμως όλα δείχνουν, το δολάριο οδεύει προς τη κατάρρευσή του. Και όσοι ενδιαφέρονται να κερδοσκοπήσουν εκ του ασφαλούς, καλά θα κάνουν να σορτάρουν, στοιχηματίζοντας εναντίον του. Όποιος το κάνει, μπορεί και να πλουτίσει.

Από την άλλη, στον Λευκό Οίκο συναντήθηκαν χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, συζητώντας για τρόπους σταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας και αποφυγής μιας μελλοντικής κρίσης. Αν και οι δυο αυτές χώρες δεν συμφωνούν στις οικονομικές τους προσεγγίσεις, για παράδειγμα οι Γάλλοι θεωρούν πως το δολάριο θα πρέπει να περιοριστεί ως διεθνές αποθεματικό συνάλλαγμα, εν τούτοις ο Γάλλος ηγέτης αναγνώρισε τον ρόλο κλειδί του αμερικανικού νομίσματος.

πηγή : antinews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin