Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ερευνα : Το τέλος του καπνίσματος στην Ελλάδα θα έρθει το 2231

Σε περίπου μισόν αιώνα δεν θα υπάρχουν πλέον καπνιστές στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, επισημαίνει μετά από έρευνα της η Citigroup.
Σύμφωνα με την χρηματοοικονομική εταιρία, το ποσοστό των ανθρώπων που συνεχίζουν να καπνίζουν σε δυτικά κράτη έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και αναμένεται μέσα στις επόμενες δεκαετίες να έχει φτάσει σε μηδενικό βαθμό.

Σύμφωνα με την μελέτη, το κάπνισμα θα έχει εξαφανιστεί στη Βρετανία το 2040, στην Ισπανία το 2056, στην Ιταλία το 2091, στον Καναδά το 2040, στην Αυστραλία το 2030, την Ισλανδία το 2033 και τις ΗΠΑ το 2046. Η έρευνα υποστηρίζει πως, επειδή είμαστε και πιο… μερακλίδικο έθνος καπνιστών, στην Ελλάδα το τέλος του καπνίσματος δεν αναμένεται να έρθει πριν το 2231!

«Αν η τάση αυτή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε μέχρι το 2050 θα μιλάμε για το τέλος των καπνοβιομηχανιών και της αγοράς καπνού»

, υπογραμμίζει ο Ανταμ Σπίλμαν, αναλυτής σε θέματα καπνοβιομηχανιών στη Citigroup.

Σήμερα, πάνω από ένα δις. άνθρωποι καπνίζουν σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ πάνω από 5.5. τρις. τσιγάρα καπνίζονται ετησίως σε όλο τον κόσμο. Η συνήθεια αυτή ευθύνεται, ωστόσο, και για το θάνατο 5.4 εκατ. ανθρώπων σε όλη την υφήλιο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αν η ανοδική τάση του καπνίσματος συνεχιστεί, μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα θα έχουμε θρηνήσει πάνω από 1 δις. θανάτους από ενεργητικό κάπνισμα.

Πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin