Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σαν σήμερα: γεννιέται ο Γιώργος Ζαμπέτας το 1925

Σαν σήμερα γεννιέται το 1925 στην Αθήνα ο Γιώργος Ζαμπέτας, συνθέτης και ερμηνευτής του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού και συνάμα δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Στα πρώτα του ρεμπέτικα τραγούδια τη δεκαετία του ’50 συνεργάστηκε με μεγάλους ερμηνευτές της εποχής όπως οι Πρόδρομος Τσαουσάκης («Σαν σήμερα, σαν σήμερα…»), Στέλιος Καζαντζίδης («Βαθειά στη θάλασσα θα πέσω»), Μανώλης Καναρίδης («Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα»), Πόλυ Πάνου («Να πας να πεις στη μάνα μου») κ.α. Τις επόμενες δεκαετίες τραγούδια όπως «Τα δειλινά», «Τα ξημερώματα», «Δεν έχει δρόμο να διαβώ», «Ο Θανάσης», «Ο πενηντάρης», «Μάλιστα κύριε», γνωρίζουν σημαντική επιτυχία.

Με τα τραγούδια του ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών όπως είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Μαρινέλλα, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Δούκισσα κ.α.
Επιπλέον, πήρε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες («Κόκκινα Φανάρια», «Λόλα», «Οδός Ονείρων» κ.α.), ενώ ιδιαίτερα αθυρόστομος και μάγκας που ήταν, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σχέση του με το χασίσι, απάντησε: «Αν έχω φουμάρει χασίσι; Λιβααααάδια…
Πέθανε στις 10 Μαρτίου 1992.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin