Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon 15 τρόποι χρήσης της ...οδοντόκρεμας


Οδοντόκρεμα: λευκαίνει, φωτίζει, αποκαθιστά και προστατεύει το σμάλτο των δοντιών... Αλλά οι δυνατότητες καθαρισμού της οδοντόπαστας είναι θαυματουργές για πολλά πράγματα πέρα από τα δόντια μας.
Τα ίδια συστατικά που κάνουν μαργαριταρένια την οδοντοστοιχία μας μπορεί να απαλύνουν και κάποιες κοινές ασθένειες, να κάνουν λαμπερά κάποια αντικείμενα, ή ακόμη και να μας απαλλάξουν από λεκέδες και όξινες μυρωδιές. Δοκιμάστε αυτά τις δεκαπέντε κόλπα με μια λευκή οδοντόκρεμα και θα δείτε ενα σωληνάριο να κάνει θαύματα.

 1. Ανακουφίστε ερεθισμούς από τα τσιμπήματα εντόμων, πληγές και φουσκάλες. Εφαρμόστε μία σταγόνα οδοντόκρεμας στο σημείο του τσιμπήματος για να σταματήσει η φαγούρα και να μειωθεί τυχόν πρήξιμο. Όταν εφαρμόζεται σε πληγές ή φουσκάλες, θα τις ξεραίνετε, επιτρέποντας έτσι το τραύμα να επουλωθεί γρηγορότερα. Είναι καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται κατα την διάρκεια της νύχτας. 

2. Ανακουφίστε το τσούξιμο από ελαφρύ έγκαυμα. Για ήσσονος σημασίας εγκαύματα που δεν προϋποθέτουν μια ανοικτή πληγή, η οδοντόκρεμα μπορεί να προσφέρει προσωρινή δροσερή ανακούφιση. Απλώστε τηνο απαλά στην πληγείσα περιοχή αμέσως μετά από την δημιουργία του εγκαύματος ανακουφίζει προσωρινά το τσούξιμο και εμποδίζει την πληγή να ανοίξει.

3. Μείωστε το μέγεθος ενός σπιθουριού στο πρόσωπο. Θέλετε να επιταχύνει την επούλωση των σπιθουριων; Εφαρμόστε μια μικροσκοπική κουκίδα της οδοντόπαστας στην πληγείσα περιοχή, τη νύχτα πριν από το κρεβάτι. Ξεπλύνετε το πρωί.

4. Καθαρίστε και δυναμώστε τα νύχια σας. Τα δόντια μας είναι κατασκευασμένα από σμάλτο, και οδοντόκρεμα είναι καλή για αυτό, για τον ίδιο λόγο λοιπόν είναι επίσης καλή για τα νύχια μας. Για καθαρότερα, λαμπερά, και ισχυρότερα νύχια, απλά τρίψτε το κάτω μέρος και τις κορυφές των νυχιών με μια οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

5. Κρατήστε τα μαλλιά στη θέση τους. Οι Gel οδοντόκρεμες περιέχουν κάποια ίδια στοιχεία με πολλά τζελ για τα μαλλιά. Αν ψάχνετε για στυλ και θέλετε να κρατήσετε στην θέση της μια ακραία κόμμωση, δοκιμάστε την οδοντόκρεμα αντί για το κλασσικό τζελ για τα μαλλιά (Μεγάλο κόλπο για να κρατήσετε τα «καρφακια» του μωρού σας στην θέση τους.)

6. Διώξτε μακριά όξινες μυρωδιές. Σκόρδο, ψάρι, κρεμμύδι, και άλλες πικάντικες τροφές μπορεί να διαπερνούν τα κύτταρα του δέρματος στα χέρια μας. Λιγο τρίψιμο στα χέρια και τα δάχτυλα με οδοντόπαστα αφαιρεί όλα τα ίχνη από δυσάρεστες οσμές

7. Αφαιρέστε τους λεκέδες. Η οδοντόκρεμα μπορεί να εξαφανίσει δύσκολους λεκέδες από ρούχα και χαλιά. Για τα ρούχα, εφαρμόστε οδοντόκρεμα απευθείας στο λεκέ και τρίψτε τον δυνατά μέχρι να φυγει και μετά πλύνετε ως συνήθως. (Σημειώστε ότι η χρήση μιας λευκαντικής οδοντόκρεμας για τις χρωστικές μπορεί να ξεβάψει μερικές φορές το ύφασμα.) Για τους λεκέδες στα χαλιά εφαρμόστε οδοντόκρεμα στο λεκέ και τρίψτε το με μια βούρτσα, στη συνέχεια, ξεπλύνετε αμέσως.

8. Καλλωπίστε βρώμικα παπούτσια. Αυτή η τακτική λειτουργεί αποτελεσματικά στα αθλητικά παπούτσια και τα δερματινα. Όπως και με τους λεκέδες χαλιών, εφαρμόστε οδοντόκρεμα απευθείας στην βρώμικη περιοχή, στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα και σκουπίστε με καθαρό πανί.

9. Εξαφανίστε την...ζωγραφική του μπόμπιρα από τους τοίχους. Τρίψτε ένα υγρό πανί με οδοντόκρεμα απαλά στο σημείο που ο μικρός ζωγράφος άπλωσε το ταλέντο του στον τοίχο και δείτε τα σήμάδια από τις ξυλομπογιές να εξαφανίζονται.

10. Κάντε τα ασημένια κοσμήματα και τα άλλα ασημένια αντικείμενα να λάμπουν όπως όταν τα αγοράσατε. Τρίψτε οδοντόκρεμα επάνω στα κοσμήματα και αφήστε μία νύχτα. Σκουπίστε με ένα μαλακό καθαρό πανί το πρωί. Κάντε τα διαμάντια να λάμπουν, χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, και λίγο νερό. Ξεπλύνετε λεπτομερώς για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη της οδοντόπαστας. Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο για μαργαριτάρια, καθώς θα βλάψει την υφή.

11. Κατάργηστε γρατσουνιές σε DVD και CD. Αυτή η λύση έχει χρησιμοποιηθεί με μικτά ποσοστά επιτυχίας, αλλά φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά σε ρηχές γρατσουνιές και λεκέδες. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα οδοντόπαστα στο δίσκο και τρίψτε απαλά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καθαρά.

12. Καθαρίστε τα πλήκτρα του πιάνου πριν παίξετε. Τα πλήκτρα του πιάνου διατηρούν το λίπος από το δέρμα, το οποίο προσελκύει στη συνέχεια, τη σκόνη και τη βρωμιά. Καθαρίστε τα απαλά με ένα υγρό πανί χωρίς χνούδι και οδοντόκρεμα μετά σκουπίστε τα πλήκτρα και καθαρίστε με ένα δεύτερο πανί χωρίς χνούδι.

13. Αφαιρέστε την δυσάρεστη μυρωδιά από το μπιμπερό. Αν το μπιμπερό αναπτύξει μυρωδιά ξινίλας, ένα καλό καθάρισμα με κάποια οδοντόπαστα και μια μπουκαλόβουρτσα θα διώξει μακριά τα κατάτοιπα και τις οσμές. Πάντα σιγουρευτείτε ότι ξεπλύνατε πολύ καλά.

14. Αφαιρέστε την κρούστα από το σίδερο για τα ρούχα. Έχετε διαπιστώσει ότι στην πλάκα του σίδερου αναπτύσεται μια κρούστα από το ζέσταμα. Το διοξείδιο του πυριτίου στην οδοντόκρεμα διώχνει με ήπιο τρόπο μακριά αυτό το στρώμα που θυμίζει σκουριά.

15. Καθαρίστε το θάμπωμα από τα γυαλιά. Οι δύτες και οι κολυμβητές, ίσως ήδη γνωρίζετε σχετικά με αυτό το πρακτικό μικρό κόλπο: Τρίψτε ένα μικρό σημείο της οδοντόκρεμας σε κάθε φακό από γυαλιά σας, ξεπλύνετε καλά, και ιδού! Αποφύγετε να τρίβετε πολύ δυνατά, γιατί τα λειαντικά συστατικά της οδοντόκρεμας μπορεί να γρατσουνίσουν τους φακούς. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin