Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ευρωπαϊκός Τουρισμός 15.254 ηλικιωμένοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επιδοτούμενα ταξίδια στην Ισπανία

 

Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ελληνες στο πρόγραμμα επιδότησης χειμερινών ταξιδίων στην Ισπανία για άτομα άνω των 55 ετών την περίοδο 2009-2010, με 15.254 τουρίστες και μερίδιο που φθάνει το 35% του συνόλου των συμμετεχόντων (ένας στους τρεις).


Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους» το οποίο επιδοτεί η ισπανική κυβέρνηση για δεύτερη φορά, ξεκινώντας από την 1 Οκτωβρίου 2010 έως και τις 30 Απριλίου 2011 και θα αφορά συνολικά 96.000 θέσεις. Η τελική τιμή του βασικού πακέτου είναι 410 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενης της επιδότησης από την ισπανική κυβέρνηση), ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται εισιτήρια μετ’ επιστροφής, μεταφορά από το αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο, διαμονή σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, πλήρης διατροφή, δύο ξεναγήσεις και μια επιπλέον ασφάλεια ταξιδιού. ?

Τουρίστες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Τουρισμός για Ηλικιωμένους» την περίοδο 2009-2010

Κατά την πρώτη περίοδο (2009-2010) περίπου 45.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, ενώ και εφέτος οι ηλικιωμένοι μπορούν να επισκεφθούν τουριστικούς προορισμούς όπως η Ανδαλουσία και οι Βαλεαρίδες νήσοι. Τα προσφερόμενα ταξίδια περιλαμβάνουν διαμονή οκτώ ημερών (επτά διανυκτερεύσεις), δέκα ημερών (εννέα διανυκτερεύσεις), 15 ημερών (14 διανυκτερεύσεις) και 29 ημερών (28 διανυκτερεύσεις). Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στη διοργάνωση μερικώς επιδοτούμενων ταξιδιών στην Ισπανία για ηλικιωμένους άνω των 55 ετών που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την διάρκεια των μεσαίων και χαμηλών τουριστικών περιόδων με σκοπό την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας πέραν της θερινής περιόδου, ενώ είναι μέρος της Προπαρασκευαστικής Δράσης γνωστής ως «Καλυψώ» που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχευε στην προώθηση του τουρισμού σε όλα τα κράτη-μέλη. 

Συνολικά, η ισπανική κυβέρνηση για την υλοποίηση του προγράμματος έχει επενδύσει περίπου 5,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2011 αναμένεται αυτό το κονδύλι να φτάσει τα δέκα εκατ. ευρώ, ενώ οι ισπανικές τουριστικές αρχές εκτιμούν ότι για κάθε δαπάνη ενός ευρώ το ισπανικό κράτος εισπράττει ενάμιση ευρώ. Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ηλικιωμένοι άνω των 55 ετών, ενώ μπορούν να συνοδεύονται από κάποιο άτομο, το οποίο να μην πληροί τις ηλικιακές προϋποθέσεις ωστόσο να απολαμβάνει των ίδιων συνθηκών. Αρμόδιος ισπανικός φορέας για την διαχείριση των ταξιδιών είναι η Travel Senior, ενώ στην Ελλάδα συνεργαζόμενα είναι τα τουριστικά πρακτορεία Kyklos Travel και Pamvotis Travel.

πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin