Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon 117.000 ευρώ "σήκωσε" ο ταμίας του Δήμου στην Καβάλα

Το ποσό των 117.000 ευρώ υπεξαίρεσε από το ταμείο του διευρυμένου Δήμου Παγγαίου ο ταμίας του Δήμου Γιάννης Μηλιάτης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Ξουλόγης, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που συγκάλεσε εσπευσμένα στις εννέα σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Μηλιάτης, που εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δήμο Ελευθερούπολης ο οποίος μετονομάστηκε σε Δήμο Παγγαίου μετά τη συνένωση των πέντε δήμων της επαρχίας Παγγαίου, παρέδωσε δυο επιστολές στη φίλη του, μια για το δήμαρχο Παγγαίου, Βασίλη Ξουλόγη και μια για τον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης, Γιάννη Φιλόσογλου.
Η φίλη του Γιάννη Μηλιάτη επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι με τον κ. Φιλόσογλου και του είπε να έρθει σε ένα μπαρ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοχωρίου προκειμένου να του παραδώσει την επιστολή. Ο κ. Φιλόσογλου πήγε στο ραντεβού και παρέλαβε την επιστολή παρουσία και ενός αντιδημάρχου ο οποίος είχε ενημερωθεί από τη φίλη του ταμία. Στη συνέχεια η φίλη του ταμία ζήτησε τηλεφωνικά και από το δήμαρχο να έρθει στον ίδιο χώρο για να παραλάβει μια ανάλογη επιστολή. Ο κ. Ξουλόγης αρνήθηκε, και της είπε πως αν είχε κάτι να του παραδώσει να τον επισκέπτονταν στο δημαρχείο στην Ελευθερούπολη, όπως και έγινε.
Στις δυο παρόμοιες επιστολές που αναγνώστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιάννης Μηλιάτης υποστηρίζει ότι από τον Αύγουστο του 2009 υπεξαίρεσε από το ταμείο του Δήμου Ελευθερούπολης και στη συνέχεια Δήμου Παγγαίου το ποσό των 117.000 ευρώ. Ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την πράξη γιατί είχε δανείσει χρήματα σε τρίτους και ο ίδιος από ένα σημείο και μετά είχε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα μετά από εκτεταμένη συζήτηση να στείλει την επιστολή στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών καθώς αποτελεί απόδειξη και ομολογία ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος διέπραξε ποινικό αδίκημα. Επίσης, αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν από την ενέργεια αυτή και να γίνει εκτεταμένος έλεγχος σε όλες τις ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών του προσώπων δεδομένου ότι ο Γιάννης Μηλιάτης ήταν υπεύθυνος και για άλλα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Ο Γιάννης Μηλιάτης παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί για λίγη ώρα στην υπηρεσία του στο δημαρχείο Παγγαίου χωρίς ωστόσο να μιλήσει σε κανέναν για τις προθέσεις του. Από το μεσημέρι και μετά κανένας από τους συναδέλφους του αλλά και από τη διοίκηση του Δήμου δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του ή να τον συναντήσει.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin