Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τέλος προγράμματος...

 

Καλή σας νύχτα ...

PostHeaderIcon Σπιτικές συνταγές από πρώτο... χέρι!

 
Απόκτησε απαλά, βελούδινα χέρια με χειροποίητες συνταγές από τα καλύτερα υλικά της φύσης.

PostHeaderIcon Σχεδιάζεται σύστημα υπολογιστών προσομοίωσης όσων συμβαίνουν στη Γη


Ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στο πεδίο των υπολογιστών έχει αναλάβει να υλοποιήσει μια διεθνής επιστημονική ομάδα: τη δημιουργία ενός προσομοιωτή που θα καταγράφει και θα αναπαράγει οτιδήποτε συμβαίνει πάνω στον πλανήτη μας, από τις μεταβολές του καιρού και την εξάπλωση των ασθενειών μέχρι τις διεθνείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους των πόλεων.

PostHeaderIcon Οι... “προφητείες” της McAfee


Προειδοποίηση σε όλες τις εταιρείες όλου του κόσμου απέστειλε την Τρίτη (28/11) η McAfee ισχυριζόμενη ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα μετατραπούν σε “μάστιγα” μέσα στο 2011 .

Στην έκθεση της 2011 Threat Predictions, η McAfee υποστηρίζει πως οι εταιρείες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για σαμποτάζ με πολιτικό σκοπό από ακτιβιστές που θα επιτεθούν διαδικτυακά.

“Οι επιθέσεις θα γίνουν από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι, ενώ θα οργανωθούν καλύτερα και θα αναπτύξουν στρατηγικές, υιοθετώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, λέει η έκθεση.

Μάλιστα, ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη δράση τους θα αναπτυχθεί μέσω twitter.

Πηγή: cosmo.gr

PostHeaderIcon Όμορφη τις γιορτές

Χρειάζεται λίγη ευρηματικότητα, ελάχιστα χρήματα και λίγος παραπάνω χρόνος για μερικές πινελιές ομορφιάς ώστε να λάμπεις πραγματικά τις γιορτές.

 

PostHeaderIcon Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα...


PostHeaderIcon Ισραήλ: Aνθρώπινη οδοντοστοιχία 400.000 ετών


Το παλαιότερο τεκμήριο της εμφάνισης του σύγχρονου ανθρώπινου είδους και απόδειξη ότι οι πρόγονοί μας έζησαν δύο φορές παλαιότερα από όσο υπολογιζόταν μέχρι σήμερα, αποτελεί ανθρώπινη οδοντοστοιχία, ηλικίας 400.000 ετών που ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο του Ισραήλ.

PostHeaderIcon Mη μου λες αντίο...

 
ΓΡΑΦΕΙ Η ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΗ

Mη μου λες καλά λόγια. Μη με παρηγορείς για το μέλλον. Πάνω απ' όλα, μη μου βγάζεις χρησμούς για το παιδί μου.

PostHeaderIcon Η αλήθεια για τα UFO που θα επιτεθούν στη γη...




"Τρία γιγάντια UFO θα επιτεθούν στη γη το 2012;". Με αυτόν τον τίλο η ρωσική pravda και το english.pravda.ru, παρουσιάζουν "αξιόπιστες πληροφορίες" σύμφωνα με τις οποίες έχουν εντοπιστεί ήδη και κατευθύνονται προς στη Γη τρία γιγάντια διαστημόπλοια τα οποία έχουν άκρως εχθρικές διαθέσεις. Η ημερομηνία που αναμένεται να φτάσουν στον πλανήτη μας; 21 Δεκεμβρίου 2012!

PostHeaderIcon Σε έχω κάνει.... Θεούληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!


PostHeaderIcon Αγωγή αποζημίωσης 200.000 ευρώ εναντίον δυσαρεστημένου καταναλωτή - blogger

 
Toν Ιανουάριο του 2011 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η πρώτη αγωγή που ασκήθηκε εναντίον δυσαρεστημένου καταναλωτή, ο οποίος τόλμησε να δημοσιοποιήσει τα παράπονά του για το service ηλεκτρονικού υπολογιστή.

PostHeaderIcon Πολλαπλασιάζονται τα πρατήρια που κλέβουν µε πειραγµένες αντλίες

 

Κλέβουν στη βενζίνη ολοένα και περισσότερα πρατήρια πειράζοντας µε ηλεκτρονικάσυστήµατα τελευταίαςτεχνολογίας τις αντλίες των καυσίµων, µε αποτέλεσµα οι οδηγοί να παραλαµβάνουνλιγότερη ποσότητααπό εκείνη για την οποία πλήρωσαν.

PostHeaderIcon Οι τεχνολογικές εξελίξεις της επόμενης πενταετίας

 
Όπως συνηθίζουν στα τέλη κάθε χρονιάς, ερευνητές της IBM προέβλεψαν τις πέντε σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις στην καθημερινή ζωή για την επόμενη πενταετία.

PostHeaderIcon Η «Μύρτις» έρχεται Θεσσαλονίκη

 


Το 11χρονο κορίτσι της αρχαίας Αθήνας, το πρόσωπο του οποίου μπορούμε να δούμε χάρη στην τεχνολογία, είναι το αντικείμενο της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 14 Ιανουαρίου στο ΑΜΘ.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Μύρτις συνεχίζει το ταξίδι της εκτός Αθηνών, με πρώτο σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Μύρτις δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Ετσι ονόμασαν οι αρχαιολόγοι το 11χρονο κορίτσι της αρχαιότητας, που έζησε στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ., το «χρυσό αιώνα» του Περικλή, και ήταν ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ. Η έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» παρουσιάζει ένα σημαντικό διεπιστημονικό επίτευγμα, την ανάπλαση του προσώπου της μικρής προγόνου μας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει την εν λόγω έκθεση από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 13 Μαρτίου 2011. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά του ορθοδοντικού, επίκουρου καθηγητή Μανώλη I. Παπαγρηγοράκη και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

πηγή : agelioforos

PostHeaderIcon Βασιλική Νευροκοπλή - Παρουσίαση βιβλίου



Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 19:00
IANOS Σταδίου 24

Παρουσίαση βιβλίου

«Το μοναδικό φιλί», εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ.

H Βασιλική Νευροκοπλή θα αφηγηθεί το παραμύθι της
συνοδεία τραγουδιών της αστικής παράδοσης της Κορυτσάς από τους:
Aleksandro Zyruku - κιθάρα, τραγούδι και Anna Janku – τραγούδι


Είσοδος ελεύθερη

PostHeaderIcon Ξυπνάμε...

 

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι

(Κ.Παλαμάς)


PostHeaderIcon Φυσικές θεραπείες που μπορείς να εμπιστευτείς

 
Κακάο για την υπέρταση; Μασάζ για την κατάθλιψη; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτοί, όπως και μερικοί άλλοι εναλλακτικοί τρόποι, μπορεί πράγματι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενοχλήσεων που σημαδεύουν την καθημερινότητά μας. 


PostHeaderIcon Το ναυάγιο του "Δύστος"

 
Το Φ/Γ ΔΥΣΤΟΣ ήταν ελληνικό εμπορικό φορτηγό πλοίο (Φ/Γ), τύπου “μπαλκ κάριερ”, που βυθίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1996. Είχε ναυπηγηθεί το 1970 και το προηγούμενο όνομά του πριν ν΄ αγορασθεί ήταν “MINA ENTREGO”. 


PostHeaderIcon Βενζίνη ή υγραέριο;

Βενζίνη ή υγραέριο; Με τις τιμές της βενζίνης να χτυπούν κόκκινο, η στροφή προς την αυτοκίνηση με υγραέριο δεν είναι συμφέρουσα μόνο οικονομικά, αλλά και περιβαλλοντικά. Πόσο οικονομικότερο και πόσο οικολογικότερο είναι; Πώς και πού μπορούμε να μετατρέψουμε το Ι.Χ. μας και πόσο θα κοστίσει; Ποιους συμφέρει και πόσο ασφαλές είναι;

venzini-i-ygraerio1 


PostHeaderIcon Η Βασιλική Εταιρεία (Royal Society)

 Royal Society
Περίπου εκατό χρόνια μετά την ίδρυση από επιστήμονες και διάλυση από την «Ιερά Εξέταση» του πρώτου επιστημονικού σωματείου στην Ιταλία, ιδρύθηκε το 1660 στο Λονδίνο η Βασιλική Εταιρεία, υπό την εγγύηση του προστάτη των επιστημών βασιλιά Καρόλου Β'. Το Λονδίνο είχε εξελιχθεί σταδιακά σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής επιστημονικών ιδεών και συγκέντρωσης επιστημόνων για ανταλλαγή απόψεων. Έτσι, η ίδρυση της εταιρείας ήταν μια λογική κατάληξη και θεσμοποίηση αυτής της εξέλιξης.

PostHeaderIcon Χρονομηχανή... Ο Γ-καζαμίας του zortal.gr για το έτος... 2007


Ανήσυχο πλάσμα ο άνθρωπος. Ανήσυχο και αχάριστο. Δε σου φτάνει ρε όρνιο που γεννήθηκες — αν και καθαρά μεταξύ μας, σιγά το κατόρθωμα — έχεις και την αξίωση να θέλεις να ξέρεις και τι θα σου συμβεί αύριο; Και άντε και το έμαθες, τι κατάλαβες; Και άντε και σου λεω ότι αύριο θα σου σκάσει μετεωρίτης στο κεφάλι και θα σου κάνει ότι οι Εβραίοι στην Ιεριχώ. Θα κάνεις τον Bruce Willis και θα πας να τον ανατινάξεις; Καλά τα έλεγαν οι γραφές ‘μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι’ αλλά που να σκαμπάσεις εσύ από θεόπνευστα κείμενα και άλλες τέτοιες βαριές κουλτούρες;


PostHeaderIcon Η Ελλάδα προσφέρεται για ρομαντισμό....

 
«Μόνο στην Ελλάδα μπορείτε να βιώσετε το ρομαντισμό», αναφέρει το περιοδικό υψηλής αναγνωσιμότητας Cosmopolitan Bride του Πεκίνου, σε γενικότερο αφιέρωμά του με θέμα τους 15 δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.

PostHeaderIcon Η "Ελευθερία", η "Ηθική" και η "Παιδεία" σύμφωνα με τον Ιωάννη Συκουτρή

 

"...ο 19ος αιών εστηρίζετο εις εναν μύθον: τον μύθον της πολιτικής ελευθερίας και ο μύθος αυτός εξεσκεπάσθη. Το ομολογούν από συμφώνου και τα δύο περισσότερον συγχρονισμένα πολιτικά ρεύματα της εποχής μας ο Μαρξισμός και ο Φασισμός: διαφωνούν μόνον ως προς το σύστημα που θα το αντικαταστήσουν.

PostHeaderIcon Το top 10 της πειρατείας


Το Avatar ήταν ο βασικός στόχος των διαδικτυακών πειρατών σημειώνοντας τα περισσότερα downloads το 2010.

PostHeaderIcon Τεράστιος ποντικός 6 κιλών στον ποταμό Έβρο στην πλευρά της Τουρκίας.

Μαζί του φωτογραφίζεται ο Αχμέτ Γιλμάζ υπεύθυνος εργοταξίου αμμοληψίας που τον είδε και δεν το πίστευε, όταν τον κομμάτιασαν τα σκυλιά

PostHeaderIcon Νέα πολύχρωμα Mini Fun USB drives


Το Kingston DataTraveler Mini Fun G2 κυκλοφορεί σε φωτεινά χρώματα και mini μέγεθος για να το έχετε πάντα μαζί σας.

PostHeaderIcon Η αγορά παιχνιδιών δεν είναι παιχνίδι...

 
Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται η επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού για τους... τιμώμενους των γιορτών. Ποιο είναι το κατάλληλο παιχνίδι για την ηλικία του παιδιού μου; Τι να επιλέξω; Να αγοράσω αυτό, που μου ζητάει το ίδιο; Τα παιδιά χαζεύουν με τις ώρες τα παιχνίδια στους διαδρόμους των καταστημάτων, επηρεασμένα από τη διαφήμιση και απαιτώντας σε αρκετές περιπτώσεις κάτι συγκεκριμένο, ανεξαρτήτως του κινδύνου που μπορεί αυτό να εγκυμονεί για την υγεία τους, ανεξαρτήτως, βεβαίως, και του κόστους.


PostHeaderIcon Η Ιστορία του μελιού


 
Η ιστορία του μελιού ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους, όπου κατείχε ξεχωριστή θέση. Αντιμετωπιζόταν σαν φυσικό και υγιεινό προϊόν, απαραίτητο στοιχείο της διατροφής και όχι συμπλήρωμα. Από αποσπασματικές πληροφορίες για τη σύνθεση των γευμάτων των αρχαίων Ελλήνων βλέπουμε ότι το μέλι περιλαμβάνεται στο καθημερινό διαιτολόγιο τους είτε μόνο του, είτε σαν ύλη παρασκευής σε σάλτσες και διάφορα γλυκά.

Το αρχαιότερο πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται στο χώρο της μελισσοκομίας είναι ο Αρισταίος, γιος του Απόλλωνα και της νύμφης Κυρήνης, που ανατράφηκε – σύμφωνα με τον μύθο- με νέκταρ και αμβροσία για να γίνει αθάνατος.

Στους ιστορικούς χρόνους συναντούμε συγγράμματα του Ιπποκράτη, του Αριστοτέλη και του Δημόκριτου που αναφέρονται στις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού στην υγεία και τη μακροζωία, ενώ ο Πυθαγόρας και οι οπαδοί του είχαν το μέλι ως την κύρια τροφή τους. Πίστευαν πως έχει αντισηπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες και για τον λόγο αυτόν το χρησιμοποιούσαν για να ταριχεύουν τους νεκρούς τους. Αναφέρεται δε πως η σωρός του Μεγάλου Αλέξανδρου ταριχεύτηκε με αυτό τον τρόπο.

Έθιμα & παραδόσεις

Όπως και στη αρχαιότητα, έτσι και σήμερα, το μέλι έχει και συμβολική σημασία. Πιο αναλυτικά:

· Το μέλι το χρησιμοποιούσαν στις γιορτές ως σύμβολο γονιμότητας και ευζωίας.

· Μέλι με καρύδια και παστέλια προσφέρονται στους νεόνυμφους και στους καλεσμένους.

· Στην Κρήτη γλυκό του γάμου είναι ένα τηγανητό ζυμάρι με μέλι (ξεροτήγανο).

· Στη Ρόδο την παραμονή του γάμου φτιάχνουν μελεκούνια, ένα γλυκό με μέλι, σουσάμι και ανθόνερο.

· Ψωμιά ζυμωμένα με μέλι δίνουν στις λεχώνες.

· Τηγανίτες και ομελέτες με μέλι προσφέρονται στα κοιμητήρια μετά το Πάσχα για την ανάπαυση των ψυχών.

· Για το καλό του χρόνου οι νοικοκυρές τοποθετούσαν στο τραπέζι ξηρούς καρπούς, ένα κλαδί ελιάς και μία κούπα μέλι.

· Τα γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι με μέλι: μελομακάρονα, δίπλες, ακόμη και γλυκά ψωμιά.

· Σε όλη την Κρήτη νύφη και γαμπρός επιβάλλεται να τρώνε μια κουταλιά από καρύδια και μέλι κατά την τέλεση του γάμου. Σε πολλά όμως χωριά υπάρχει το έθιμο να προσφέρουν καρύδια και μέλι στους καλεσμένους (Δαφερέρα Τέση, Ελλήνων Διατροφή Μέτρον Άριστον, εκδόσεις Γραφίδα, Αθήνα 2001).

· Απαραίτητα για το τραπέζι των εορτών είναι τα μελίπηκτα γλυκίσματα, σύμβολα ευτυχίας και αφθονίας: οι δίπλες, οι λουκουμάδες, τα ξεροτήγανα, τα μελομακάρονα, τα λουκούμια, οι μπακλαβάδες, οι καρυδόπιτες και οι καρποί όπως τα ρόδια, τα κάστανα, τα αμύγδαλα και τα καρύδια

πηγή : 24grammata

PostHeaderIcon Hλεκτρονικοί μετρητές στη ΔΕΗ


Οι Smart Meters διαφοροποιούνται ως προς τις νέες δυνατότητες που παρέχουν και από την ενσωμάτωση τους σε προγράμματα διαχείρισης ενέργειας.


PostHeaderIcon Πέθανε η Teena Marie!


Ελάχιστοι ήταν οι λευκοί που έκαναν επιτυχημένη καριέρα στην RnB και στην Soul. Μία απ΄ αυτούς ήταν και η Teena Marie η οποία σε ηλικία 54 ετών, έφυγε από την ζωή.

PostHeaderIcon Logicomix

Το κόμικ των Απόστολου Δοξιάδη και Χρίστου Παπαδημητρίου με θέμα τα μαθηματικά κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Σεπτέμβριο του 2008 για να γίνει σε έναν χρόνο παγκόσμια επιτυχία με χιλιάδες αντίτυπα, δεκάδες μεταφράσεις και διθυραμβικές κριτικές


PostHeaderIcon Ο αργαλειός

 
Ο αργαλειός ως οικιακό εργαλείο είναι αρχαιότατο και αναφέρεται από τον Όμηρο ως ιστός. Η Πηνελόπη ύφαινε τη μέρα και ξεΰφαινε τη νύχτα για να ξεγελά με τον τρόπο αυτό τους "μνηστήρες" ώστε να την περιμένουν ώσπου να τελειώσει το "διασίδι" της. 

Η θεά Αθηνά στην αρχαιότητα προστάτευε την υφαντική τέχνη γι' αυτό ονομαζόταν "Εργάνη Αθηνά". Πολλά από τα δημοτικά μας τραγούδια είναι αφιερωμένα στον αργαλειό και την ύφανση.


PostHeaderIcon Επανέρχεται ο ιός της γρίπης


Ανακάμπτει στο βόρειο ημισφαίριο η γρίπη Α (Η1Ν1), που σήμανε πέρυσι συναγερμό στις υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς αποδίδεται στην σημαντική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

PostHeaderIcon Στο αυτόφωρο οδηγούνται εργοδότες που δεν κατέβαλλαν δώρο Χριστουγέννων


Μόνο στις 22/12, έγιναν περισσότερες από 300 καταγγελίες εργαζομένων στους οποίους δεν καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων, ενώ για 210 περιπτώσεις ξεκίνησε η διαδικασία αυτοφώρου, όπως προβλεπόταν.

PostHeaderIcon Υπερυπολογιστή δημιούργησε η USAF από 1700 Playstation 3!



Μηχανικοί της αμερικανικής Αεροπορίας δημιούργησαν τον ταχύτερο διαδραστικό υπολογιστή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνδέοντας τους επεξεργαστές 1760 sony playstetion 3s, όπως έκανε γνωστό με δημοσίευμά της η Air Force Times.

PostHeaderIcon Το SoundHound επιτρέπει τη δωρεάν αναγνώριση απεριόριστου αριθμού τραγουδιών


Την αναγνώριση απεριόριστου αριθμού τραγουδιών στη δωρεάν έκδοσή του επιτρέπει εδώ και λίγες μέρες το SoundHound, η δημοφιλής εφαρμογή για iOS και Android που εμφανίζει στο χρήστη πληροφορίες για άγνωστα τραγούδια, απλά «ακούγοντάς» τα. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή για τους φίλους της εφαρμογής, αφού μέχρι τώρα η δωρεάν έκδοση επέτρεπε την αναγνώριση μόνο 5 τραγουδιών το μήνα.

PostHeaderIcon Σε 3 χρόνια σούπερ φάρμακο για το αδυνάτισμα


Είναι ενέσιμο, μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και όσοι το έλαβαν έχασαν 10 κιλά μέσα σε έξι μήνες

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα ενέσιμο φάρμακο που υπόσχεται ρούχα... δύο νούμερα μικρότερα μέσα σε έξι μήνες θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Η ουσία λιραγλουτίδη έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, βοηθώντας άτομα που πάλευαν με το βάρος τους επί έτη να χάσουν περίπου 10 κιλά. Το συγκεκριμένο φάρμακο φαίνεται επίσης ότι έχει πολλαπλή ευεργετική δράση καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και αντιμετωπίζει τον διαβήτη.

PostHeaderIcon Boyfriend Lock: Η ψηφιακή φιλενάδα έχει μάτια μόνο για εσάς (video)


Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που νιώθει ο καθένας για τον/την σύντροφο του, διαταράσσονται εύκολα στην πραγματική ζωή (δηλ. το κέρατο πάει σύννεφο), αλλά ότι θα γεννιόταν ανασφάλεια για την εικονική σύντροφο μέσα σε ένα παιχνίδι, ειλικρινά μόνο από Ιάπωνες θα το περίμενε κανείς!

PostHeaderIcon Την έθαψαν ζωντανή!

Και ενώ οι συγγενείς έκλαιγαν πάνω από τον τάφο της αγαπημένης τους Maria das Dores ξαφνικά ένας από τους παραβρισκόμενους διαπίστωσε πως η 88χρονη ανέπνεε!



Το περαστικό συνέβη στη Βραζιλία λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μόλις οι συγγενείς αντιλήφθηκαν πως η γιαγιά αναπνέει τη μετέφεραν άρον-άρον στο νοσοκομείο όπου νωρίτερα είχε διαπιστωθεί ο θάνατός της.

PostHeaderIcon Ξέχασαν σκιέρ να κρέμεται από τελεφερίκ


Σκιέρ αιωρείτο επί 65 λεπτά στον αέρα επειδή ο υπάλληλος που χειρίζεται την κίνηση του τελεφερίκ σε χιονοδρομικό κέντρο, έχοντας τελειώσει τη βάρδιά του έκλεισε τους διακόπτες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

PostHeaderIcon Τά Χριστούγεννα τοῦ τεμπέλη (Ὁ διαχρονικός Παπαδιαμάντης)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEin3hPF4RTjUjW-usrKnvPOtKO-3NLVZbanJOdPfBbj60ZqQDiG-5iTR1OGVo5YTm8zkqCl45-dnhPXin3Xa3USXhi6K7LvjyDXHhvRxbEJG9oOZtMIN-a3JFsRfyxoYw_8jp8p11M1Yjr1/s1600/AlexandrosPapadiamantis1.jpg
Σέ δέκα περίπου ἡμέρες ἀπό σήμερα, καί συγκεκριμένα στίς 3 Ἰανουαρίου, συμπληρώνονται 100 χρόνια ἀπό τό θάνατο τοῦ Ἀλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911), τοῦ συγγραφέα πού ἔχει συνδεθεῖ ὅσο κανείς ἄλλος μέ τίς πανέορτες καί πανέκλαμπρες ἡμέρες τοῦ Δωδεκαημέρου καί τοῦ ἑλληνικοῦ Πάσχα. 


PostHeaderIcon Ευρυζωνικότητα με χαμηλό κόστος σε όλη την Ελλάδα

Ο πρωτοποριακός δορυφόρος HTS εξασφαλίζει χωρητικότητα- ρεκόρ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκτόξευση του πυραύλου Proton Breeze M της ILS, ο οποίος μεταφέρει στο διάστημα τον δορυφόρο KA-SAT της Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL).

PostHeaderIcon Κυβερνο-φύλακες στη Γερμανία!

 
Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, περίπου 1.600 επιθέσεις εντοπίστηκαν, σε σύγκριση με τις 900 για το σύνολο του έτους 2009.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει ένα κέντρο άμυνας κατά των επιθέσεων στα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της, οι οποίες γίνονται κυρίως από την Κίνα, και έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο από το 2010.




PostHeaderIcon Οχι στο σεξ πριν το γάμο... για μια ευτυχισμένη ζωή


Οι ερευνητές της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του (μορμονικού) Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό οικογενειακής ψυχολογίας «Journal of Family Psychology»

PostHeaderIcon Επιστήμονες κριτικάρουν δριμύτατα τη NASA για την ανακάλυψη ζωής βασισμένης στο αρσενικό

 Η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον επιδεικνύει το βακτήριο GFAJ-1 στην όχθη της λίμνης Μόνο. Τα αρχικά του δεν παραπέμπουν σε χημικά στοιχεία, αλλά στο «Give Felisa Α Job» («Δώστε δουλειά στη Φελίσα»).
Ας ανακεφαλαιώσουμε: στις 2 Δεκεμβρίου, η NASA, ύστερα από μια σχεδόν «διαφημιστική» καμπάνια μυστηρίου, ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός βακτηρίου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αρσενικό για τη δόμηση του DNA του - και όχι φώσφορο, όπως κάθε επίγεια μορφή ζωής.

PostHeaderIcon Πρωταθλήτρια και με τη "βούλα" της Κομισιόν η Ελλάδα στην αμόλυβδη

 
Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι πλέον η Ελλάδα στα καύσιμα, και συγκεκριμένα στην αμόλυβδη βενζίνη, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ευρωπαικής Επιτροπής.


PostHeaderIcon DOWNLOAD: TO ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ GORILLAZ "THE FALL"


Όσοι δεν παρέλυσαν από το φαγητό το περασμένο Σάββατο, μπορεί να θυμήθηκαν ότι οι Gorillaz είχαν υποσχεθεί ότι θα διαθέσουν δωρεάν ένα ολόκληρο άλμπουμ με καινούργιο υλικό μέσω του επίσημου site τους. 

PostHeaderIcon Δωρεάν ζωοτροφές σε “φτωχούς” ιδιοκτήτες κατοικίδιων

 
Η φιλοζωική οργάνωση Cache Humane Society, που εδρεύει στην Πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ, προσέφερε ένα όμορφο δώρο σε ιδιοκτήτες ζώων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
 

PostHeaderIcon ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ: Στις 25 Ιανουαρίου οι υποψηφιότητες

 

H αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστήμης του Κινηματογράφου απέστειλε χθες τα ψηφοδέλτια, που θα επιτρέψουν στα 5.755 μέλη της να επιλέξουν τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τα επίζηλα αγαλματάκια που θα δοθούν στους νικητές της 83ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

PostHeaderIcon Κουβανοί γιατροί θεράπευσαν και τον εκτελεστή του Τσε Γκεβάρα !!!

 
Είναι οι πραγματικοί ήρωες της μεγάλης καταστροφής που έπληξε την Αϊτή εξαιτίας του  μεγάλου σεισμού. Μια καταστροφή που συνέβη στη πίσω αυλή της Αμερικής, και για την αντιμετώπιση της οποίας, η κυβέρνηση Ομπάμα υποσχέθηκε να κάνει τα μέγιστα. Μόνο που αυτοί οι πραγματικοί ήρωες, που σχεδόν μόνοι τους αντιμετωπίζουν τις δεινές συνέπειες του σεισμού, δεν είναι Αμερικάνοι, αλλά Κουβανοί. 


PostHeaderIcon Ένα τηλεφώνημα, μια ζωή και η μαστογραφία...

 
Μια ζωή αξίζει όσο τα 'ψιλά γράμματα' μιας εξέτασης; Όσο το τηλεφώνημα σε έναν γιατρό; Ή όσο η καλόπιστη επιμονή του γιατρού; Αν ο αντίπαλος είναι ο καρκίνος του μαστού, η απάντηση είναι 'ναι'. Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική και άκρως διδακτική

PostHeaderIcon Ο ορυκτός πλούτος θα μας βγάλει στον αφρό! Θα κινηθούμε με ρυθμούς πολέμου για την αξιοποίησή του!

Θα κινηθούμε με ρυθμούς πολέμου για την αξιοποίησή του. Τα κρατικά έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου ανά βαρέλι είναι 55% έως 65% της τρέχουσας τιμής.



Σε ένα με ενάμιση χρόνο η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για την ανάθεση διεξαγωγής ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος αλλά και στη Δυτική Ελλάδα, τονίζει με συνέντευξή του στην «Οικονομία» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Υποστηρίζει ότι υπάρχουν θετικές έρευνες για την ύπαρξη υδρογονανθράκων και το σενάριο δείχνει ότι για τα επόμενα 30 χρόνια είναι δυνατόν να καλύπτουμε το 1/3 με 1/5 των αναγκών μας σε ενέργεια. Υπογραμμίζει, δε, τη σημασία της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, συνολικής αξίας 38 δισ. ευρώ.

PostHeaderIcon Δίδυμα με διαφορετικούς μπαμπάδες

Το αγόρι του συζύγου και το κορίτσι του εραστή


Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση γέννησης διδύμων οι πατεράδες των οποίων είναι δύο και όχι ένας άντρας, καταγράφηκε στην Πολωνία.

PostHeaderIcon ΔΕΗ: Νέο πλήγμα στις τσέπες μας


Άλλο ένα πλήγμα στην τσέπη των καταναλωτών αποφασίζεται σήμερα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία συνεδριάζει για να εγκρίνει τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και αφορούν περίπου 3 εκατ. πελάτες της.

Προβλέπουν δε, αυξήσεις μέχρι 13,7% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, αλλά και ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin