Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon "Τρίγωνα κάλαντα... ήρθαν επιτήδειοι να φάνε τα λεφτά" τραγούδησαν στον Δήμαρχο Καβάλας


"Τα είπαν" κανονικά στο Δήμαρχο τα παιδιά που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο της πόλης, αλλάζοντας τους στίχους του τραγουδιού.
Δείτε το βίντεο...

PostHeaderIcon Σχεδιάζοντας το αύριο: φως και ύλη


Τα υλικά του μέλλοντος που κερδίζουν τα Νομπέλ, πώς θα κάνουμε το φως να δουλέψει για μας, ο χαμένος κρίκος για τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους, γιατί οι Τ είναι οι νέες ακτίνες Χ

PostHeaderIcon Σε αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων προχωρά η Ισπανία


Κατά 1,3% αυξάνει η ισπανική κυβέρνηση το όριο για τον κατώτατο μισθό, που βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από την υπόλοιπη ΕΕ, σε μία κίνηση που ο Ισπανός πρωθυπουργός Χ.Θαπατέρο χαρακτηρίζει «κίνηση αλληλεγγύης εν μέσω της κρίσης». Αύξηση και στις συντάξεις, ιδιαίτερα τις χαμηλές, ανακοίνωσε επίσης η ισπανική κυβέρνηση την Πέμπτη ενώ η Μαδρίτη ετοιμάζεται να αυξήσει στα 67 τα όρια συνταξιοδότησης.

PostHeaderIcon Τον νου σας...πάει ο παλιός ο χρόνος... σκάστε ένα χαμόγελο...

Κι όποιος είπε "και του χρόνου"...
θα εννοεί πως δεν τελειώσαμε φέτος
Ευτυχές και στο χέρι μας το νέο έτος....
Και πες το μου κι εσύ. ;o))

PostHeaderIcon Αποκαλύψεις για την “καρδιά” του πλανήτη μας


Για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να μετρήσουν την ισχύ του μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό του πυρήνα του πλανήτη μας, σε βάθος περίπου 3.000 χιλιομέτρων στα έγκατα της Γης.

PostHeaderIcon Πώς θα πετύχεις το πιο εκθαμβωτικό μακιγιάζ...!

 

Η πιο κρίσιμη στιγμή του χρόνου έχει φτάσει και εσύ δεν έχεις παρά να επιστρατεύσεις όλη σου την τέχνη για να πετύχεις το πιο εκθαμβωτικό μακιγιάζ του ρεβεγιόν. Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να αποφύγεις, τι να προσέξεις και τι θα σου χαρίσει το λουκ των ονείρων σου και άφησε τους όλους με το στόμα ανοιχτό την πιο λαμπερή μέρα του χρόνου...


 

PostHeaderIcon Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις


Η πλήρης παροχή γνώσεων πρώτων βοηθειών υπερβαίνει τις δυνατότητες της παρούσας ενημέρωσης. 

Υπάρχουν, ωστόσο υπερεπείγουσες καταστάσεις, τις οποίες όλοι πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες, διότι μερικές απλές κινήσεις μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον πάσχοντα άνθρωπο, μέχρι να του δοθεί η ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή. 

Καρδιοαναπνευστική ανακοπή

Οι πιο συνήθεις περιπτώσεις, κατά τις οποίες η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών με απλά μέτρα αποβαίνει συχνά σωτήρια, είναι οι περιπτώσεις της αιφνίδιας καρδιοαναπνευστικής ανακοπής και της οξείας αιμορραγίας. 

Στην αιφνίδια καρδιοαναπνευστική ανακοπή το άτομο χάνει αιφνιδίως τις αισθήσεις του, όπως και στην απλή λιποθυμία, αλλά επιπρόσθετα, ο άνθρωπος δεν αναπνέει και δεν έχει ψηλαφητό σφυγμό διότι διακόπτεται η αναπνοή και η κυκλοφορία του αίματος.
Εάν χαθεί πολύς χρόνος κατά την αποκατάσταση της αναπνοής και της κυκλοφορίας, ο οργανισμός παθαίνει ανεπανόρθωτες βλάβες και η κυκλοφορία δεν μπορεί να επανέλθει. 

Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι θέμα ειδικής εκπαίδευσης και ο κάθε πολίτης πρέπει να παρακολουθήσει άμεσα αντίστοιχα οργανωμένα σεμινάρια που περιλαμβάνουν κατάλληλη πρακτική εκπαίδευση σε τεχνικές μαλάξεων και τεχνητής αναπνοής. Ωστόσο, ακόμα και δύο μόνο δυνατές μαλάξεις στο στήθος από κάποιον ανειδίκευτο, μπορεί να δώσουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία του, την στιγμή που δεν έχει πάθει ακόμα ανεπανόρθωτες βλάβες από την διακοπή της αναπνοής και της κυκλοφορίας. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκτελεστούν με ασφάλεια οι προαναφερόμενες μαλάξεις, διότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνες, είναι να είστε σίγουροι ότι το άτομο που αιφνιδίως έχασε τις αισθήσεις πάσχει από καρδιοαναπνευστική ανακοπή και δεν πρόκειται για απλή λιποθυμία. Αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει εύκολα ως εξής:
  • Ελέγχετε εάν το άτομο αναπνέει, πλησιάζοντας το αυτί στο στόμα και την μύτη του για να νιώσετε την ανάσα του και παρατηρώντας εάν κινείται ο θώρακας και η κοιλιά του.
  • Αναζητάτε τους καρδιακούς παλμούς ψηλαφώντας τον σφυγμό στην κοιλότητα μεταξύ του λάρυγγα και των γειτονικών μυών, ή στην βάση του αντίχειρα και στα δύο χέρια.
Εάν το άτομο δεν αναπνέει και δεν έχει ψηλαφητό σφυγμό κάνετε δύο δυνατές μαλάξεις στο κάτω μισό του στέρνου με τον πάσχοντα ανάσκελα, ενώ λύνετε τη ζώνη και τα κουμπιά του. 

Το στέρνο είναι το πλατύ κεντρικό κόκαλο, στο μέσο του θώρακα και συνδέεται πλαγίως με τις πλευρές του θώρακα που περικλείουν τους πνεύμονες. 

Σε αντίθετη περίπτωση, ή στην περίπτωση που δεν είστε σίγουροι ότι το άτομο δεν αναπνέει και δεν έχει σφυγμό, λύστε απλώς την ζώνη και τα κουμπιά και τοποθετείστε τα πόδια 20-30 εκατοστά ψηλότερα, ενώ είναι ανάσκελα. Είναι πολύ σημαντικό στην καρδιοαναπνευστική ανακοπή να μεριμνήσετε για την ταχύτατη μεταφορά του πάσχοντος στο νοσοκομείο. Ο πάσχων πρέπει να διασωληνωθεί για να μην πεθάνει. 

Αιμορραγία

Η περίπτωση αιμορραγίας, σε ελαφρά ή σοβαρότερα ατυχήματα, επιβάλλει την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών από το περιβάλλον, έως την λήψη της ενδεδειγμένης ιατρικής βοήθειας. Στις περιπτώσεις τραυμάτων στον αυχένα, στη ράχη ή στο κεφάλι δεν πρέπει να μετακινείται καθόλου ο τραυματίας, μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια. 

Οι αιμορραγίες ελέγχονται με κρύο νερό και άμεση πίεση με καθαρό επίδεσμο, μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία. Χαλαρώνετε περιοδικά την πίεση, κοιτάζοντας εάν ελέγχθηκε η αιμορραγία και επί διακοπής της αιμορραγίας δένετε απαλά με καθαρή επίδεση.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε ρινορραγίες, πιέζοντας σταθερά τα πτερύγια της μύτης μεταξύ τους και εφαρμόζοντας πάνω της πάγο ή κρύο επίδεσμο. 

Εάν η αιμορραγία είναι ακατάσχετη και απειλητική για τη ζωή του θύματος εφαρμόζετε σφιχτή επίδεση με ύφασμα πλάτους τουλάχιστον πέντε εκατοστών, όπως λωρίδα από σεντόνι ή μαντήλι, κεντρικά ακριβώς πάνω από το σημείο της ακατάσχετης αιμορραγίας. Τέτοιο ύφασμα καλό είναι να βρίσκεται πάντα στο αυτοκίνητο. Στις περιπτώσεις που έχει κοπεί μεγάλο αγγείο στο πόδι ή στο χέρι, λόγω σοβαρού ατυχήματος -π.χ. τροχαίου - το αίμα αναβλύζει άφθονο, υπό πίεση. 

Το είδος αυτό της επίδεσης εφαρμόζεται μόνο σε μέλος, π.χ στο χέρι ή στο πόδι και ποτέ στον θώρακα, κεφάλι, ή κοιλιά. Επειδή ανακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος στο μέλος, μπορεί να προκληθούν βλάβες από την διακοπή της κυκλοφορίας που να οδηγήσουν ακόμη και σε απώλεια του άκρου. Η διάρκεια της περίδεσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δεκαπέντε λεπτά, τοποθετείται μόνο ως έσχατη λύση και πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για γρήγορη μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο. 

πηγή  : iatronet

PostHeaderIcon Αναζητώντας τον τάφο του Αχιλλέα

 
Αχιλλέας, ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών. Ο πρώτος ανάμεσα σε πρώτους. Ο ακατανίκητος Βασιλιάς των Μυρμιδόνων. Κάθε του απόφαση, σφράγιζε την μοίρα συμπολεμιστών και εχθρών του. Γίνεται, τελικά, αντικείμενο λατρείας για τους αρχαίους Έλληνες.
 

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Σούπα με ψιλοκομμένα πλαστικά ολόκληρη η Μεσόγειος


Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα σκουπίδια που βλέπουμε με το μάτι   
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα σκουπίδια που βλέπουμε με το μάτι   ΑΠΕ

Παρίσι, Γαλλία: Μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού, συνολικά γύρω στα 250 δισεκατομμύρια κομμάτια, επιπλέουν στα νερά της Μεσογείου, απειλώντας τα ζώα που τρέφονται με πλαγκτόν και γενικά όλο το τροφικό πλέγμα, προειδοποιούν θαλάσσιοι βιολόγοι που πραγματοποίησαν δειγματοληψίες. 

PostHeaderIcon Η τρόικα και το ΔΝΤ σας εύχονται καλή χρονιά...

Αν είναι έτσι ποτέ μη σώσει






PostHeaderIcon Πρωτοχρονιά στον Μύλο Θεσσαλονίκης


Άφθονο γέλιο, μουσική, κίνηση και stand up comedy υπόσχονται στο κοινό Ο Διογένης Δασκάλου και η ορχήστρα Monie & Monie Conniente, στις 30-31 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου, στον Μύλο Θεσσαλονίκης.

PostHeaderIcon Παραμονή Πρωτοχρονιάς στους... δρόμους της Θεσσαλονίκης


Μια σειρά πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων με τίτλο «Γιορτάζουμε με την αγορά στο κέντρο της πόλης» διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


PostHeaderIcon Όταν το γατάκι συνάντησε το είδωλό του


Κι εκεί που έτρωγε αμέριμνο το φαγητό του, το μικρό γατάκι του βίντεο ξαφνικά κατά τύχη συνάντησε το είδωλό του στον καθρέφτη. Στην αρχή τρόμαξε, μετά άρχισε τα παιχνίδια και στο τέλος φάνηκε να το παρατηρεί σχολαστικά...

PostHeaderIcon Επειδή η τεχνολογία θέλει και φαντασία…


Μια πρωτότυπη ιδέα και μια καταπληκτική δουλειά από μια παρέα νεαρών που θα μπορούσε να βάλει τα γυαλιά σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές…

Δείτε το βίντεο....

PostHeaderIcon ζωγραφική στην άμμο...υπέροχες εικόνες...


PostHeaderIcon Song of the day: Gary b - Shine


PostHeaderIcon Γιορτινό σεξ με τις ευλογίες των άστρων

 Μάθε πώς θα τον συγκλονίσεις με το απόλυτο γιορτινό σεξ!
Το σεξ των γιορτών οφείλει να είναι κάτι σαν το φαγητό των ημερών: απολαυστικό μέχρι σκασμού! Θέλεις περισσότερο και καλύτερο σεξ αυτές τις ημέρες που σου να πεις νιώθεις πιο κοντά στο έτερον σου ήμισυ; Δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω πώς θα καταφέρεις να αναφωνήσεις: "Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος" περιχαρής. Και φυσικά ξέρεις τι λένε για το σεξ αυτών των ημερών: ότι κάπως έτσι θα κυλήσει και ο νέος χρόνος, οπότε καλά θα κάνεις να προετοιμαστείς κατάλληλα με τη βοήθεια των άστρων βάση του ζωδίου του.

PostHeaderIcon «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος...»

Η Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου έτους και μαζί μ’ αυτό την αρχή για μία νέα ζωή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φεύγοντας ο παλιός χρόνος παίρνει μαζί του κι ό,τι κακό είχε και περιμένουν να έρθει ο νέος με τα δώρα του. «Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια, με χαρά».

PostHeaderIcon Η μόλυνση του περιβάλλοντος "γεννά" κοντά παιδιά

Σύμφωνα με τους επιστήμονες , η μόλυν ση του περιβάλλοντος επηρεάζει το ύψος των νέ4ων παιδιών καθώς , όσα  εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα χημικών ουσιών που ρυπαίνουν, γίνονται πιο κοντά από τους συνομηλίκους τους.

Οι ερευνητές, υπό την Τζέην Μπερνς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν επί τρία χρόνια περίπου 500 αγόρια ηλικίας οκτώ και εννέα ετών σε μια περιοχή της Ρωσίας, η οποία θεωρείται άκρως μολυσμένη λόγω της παρουσίας ενός χημικού εργοστασίου.


PostHeaderIcon Αρχαία Ελληνικά Ανέκδοτα

 
Ας κλείσουμε την χρονιά χαμογελώντας!

Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.

PostHeaderIcon Στο κατώφλι του 2011

 
Από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και έως τις 8 το βράδυ τα πολυκαταταστήματα. Εως τις 8 το βράδυ θα λειτουργήσουν και τα σούπερ μάρκετ.

    Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Πρωτοχρονιά ηλεκτρικός και μετρό, λόγω της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν οι μηχανοδηγοί. Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, έως τις 8 το πρωί.

    Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά, τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.


πηγή : ana-mpa

PostHeaderIcon flashback...Αθήνα 1920


PostHeaderIcon Η κουλτούρα του βουτήματος είναι μοναδική στην Ελλάδα...

 
Τα βουτήματα, τα πασίγνωστα μπισκότα που συναντώνται πολλές φορές με γέμιση σοκολάτας ή μαρμελάδας είναι δημοφιλές συνοδευτικό των ζεστών ροφημάτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά. 

Η ελληνική καλή συμπεριφορά επιτρέπει το βούτημα του μπισκότου στο ρόφημα, κάτι που θεωρείται απρεπές στο εξωτερικό. Πίσω από την μάλλον ασήμαντη αυτή πληροφορία κρύβεται μια μεγάλη διαφορά στην ιστορία των γλυκών σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Στην Ευρώπη – κυρίως τη Γαλλία - , από πολύ νωρίς υπήρχαν ζαχαροπλαστεία όπου μαλακά γλυκά συντηρούνταν για να φαγωθούν πλάι στο ζεστό ρόφημα – σοκολάτα, καφέ ή τσάι. Το μπισκότο, όπως και το παξιμάδι, δεν βουτιέται στο ρόφημα, παρά μόνο από αγρότες και φτωχούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου.

Στην Ελλάδα πάλι, ο μικρός αριθμός των ζαχαροπλαστείων, που εμφανίστηκαν αργά, λόγω της περιορισμένης αστικής τάξης που τα επισκεπτόταν, αύξησε τη δημοτικότητα των σκληρών υποκατάστατων στα μαλακά γλυκά της Ευρώπης, τα οποία διατηρούνταν ευκολότερα στο σπίτι και μαλάκωναν μόλις έμπαιναν στο ζεστό ρόφημα. Έτσι, το βούτημα του μπισκότου εδραιώθηκε τόσο στο τοπικό μας «σαβουάρ βιβρ» έτσι ώστε τα σκληρά γλυκίσματα να ονομαστούν «βουτήματα»! 

πηγή : arxaiologia

PostHeaderIcon έκθεση : Η Κωνσταντινούπολη στον 19ο αιώνα

Το Εθνικό Ίδρυμα ερευνών στα πλαίσια των ειδικών μορφωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει εδώ και χρόνια καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αθρωπιστικών, θετικών και τεχνολογικών επιστημών με σκοπό τη διάχυση της γνώσης διοργανώνει για τον μήνα Ιανουάριο τον Γ' κυκλο ομιλιών με τίτλο:


"Η Κωνσταντινούπολη στον 19ο αιώνα- Κτίρια, άνθρωποι, κίνηση ιδεών και εικόνες". Η εκδήλωση θα λάβει χώρα απο τις 11-01-2011 έως και τις 25-01-2011 και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη στις 19:30 στο αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" του κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ( λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα δοθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

πηγή : archode

PostHeaderIcon Αποκολλήθηκε πλοίο που προσάραξε στην Πρέβεζα

 
Αποκολλήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού, το φορτηγό πλοίο «Ναύπλιο» που είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας.
 
Το πλοίο με πλήρωμα 10 άτομα μετέφερε γυψοσανίδες. Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζας και απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Πηγή : econews

PostHeaderIcon Η έλλειψη ερωτικής επιθυµίας είναι ...στο µυαλό µας

 http://trelogaidouri.blogspot.com/
Τα τελευταία χρόνια ο όρος «διαταραχή µειωµένης σεξουαλικής επιθυµίας» στις γυναίκες φαίνεται πως γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτός από την επιστηµονική κοινότητα.

PostHeaderIcon Louis Vuitton Cruise 2011 Lookbook

louis-vuitton-cruise-look-book-2011Η συλλογή Cruise 2011 του Louis Vuitton είναι σαν να ξεπήδησε από σελίδες περιοδικών περασμένων δεκαετιών. Ρετρό εικόνες που χαρακτηρίζουν τις θεματικές ενότητες της κολεξιόν. 60’s Styles Colorama, Modern Nostalgia, Lolita on the Road, και 50’s Hollywood Glamor.
Ρούχα και αξεσουάρ. Παστέλ συνδυασμοί. Γλυκά floral, μετάξι, σουέντ... αναμφισβήτητα, ο οίκος δίνει μάθημα θηλυκότητας και κομψότητας. Τσάντες, καπέλα, δερμάτινα γάντια oversize αξεσουάρ, μαντίλια με τα υπέροχα χτενίσματα να απογειώνουν τα look....
louis-vuitton-2011-look-book
louisvuitton2011cruise13_thumb
louis-vuitton-cruise
Louis-Vuitton-Cruise-2011-3 

πηγή : beontopmag

PostHeaderIcon Μικρά και πρακτικά για οικονομία στο νοικοκυριό

 
Στην προσπάθειά μας να κάνουμε οικονομία στο νοικοκυριό μας, πολλές φορές μας διαφεύγουν τα μικρά και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Κάποια προφανώς τα γνωρίζατε ενώ κάποια άλλα ίσως να μην τα είχατε σκεφτεί. Δοκιμάστε τα και θα δείτε ότι θα συντελέσουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στο δικό σας σπίτι!

PostHeaderIcon Η βλαχομπαρόκ γκλαμουριά του επαρχιώτικου σοσιαλισμού...πάει πάρτυ

 
Θεωρείτε τις γιορτές που διανύουμε φτωχικές και με μηδενική διάθεση από τους γύρω σας; Δεν πήγατε σε club, μεγάλες πίστες, έντεχνες βραδιές, ρεβεγιόν, συνεστιάσεις, Barbouti Meeting; 


PostHeaderIcon Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα θα φορούσε Chanel

 
Φέτος, οι σχεδιαστές κοσμημάτων ταξίδεψαν στα βάθη της ιστορίας αναζητώντας έμπνευση. Κάποιοι έφτασαν αρκετά μακριά: στην εποχή των μαμούθ, των οποίων τα απολιθώματα ενσωματώθηκαν σε παντατίφ και χειροπέδες!

PostHeaderIcon Πάνω από 2000 μπλε κάδοι ανακύκλωσης στην Αθήνα

 
Περισσότερους μπλε κάδους ανακύκλωσης θα αποκτήσει η Αθήνα τους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Γεώργιος Δημόπουλος, προσθέτωντας ότι οι περιοχές που δεν έχουν καν τους συγκεκριμένους κάδους, θα τους αποκτήσουν σύντομα.

Ο κ. Δημόπουλος είπε επίσης, ότι ο δήμος Αθηναίων προσφάτως παρέλαβε 18 νέα οχήματα αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.

Στην Αθήνα υπάρχουν μέχρι στιγμής περίπου 3000 μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

πηγή : econews

PostHeaderIcon Μια φοβερή πρόταση γάμου γεμάτη πρωτοτυπία, συγκίνηση και... muppets (και στα δικά μας οι λεύτερες :P)


Για να είναι επιτυχημένη μια πρόταση γάμου πρέπει να διαθέτει δύο βασικά στοιχεία: πρωτοτυπία και αιφνιδιασμό. Έτσι σκέφτηκε και ο φωτογράφος Sid Ceaser όταν σχεδίαζε την πρόταση γάμου στη φίλη του Sara. Το σχέδιο ήταν απλό: ο Sid θα ετοίμαζε ένα trailer για μια φανταστική ταινία, το οποίο θα περιέγραφε τη σχέση του με τη Sara και θα κατέληγε στην πρόταση γάμου. Είχε κανονίσει το trailer αυτό να παιχτεί ενώ εκείνος θα βρισκόταν με την καλή του στον κινηματογράφο. Το μυστικό του όμως κρύβονταν στις λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό αλλά και ρομαντικό...


PostHeaderIcon Τα Έθιμα της Πρωτοχρονιάς

 xmasseve
Η παιδικότητα που χαρακτηρίζει την συνήθεια των εθίμων είναι εκείνη που τα κάνει μοναδικά. Για πολλούς η πίστη στην δύναμη τους και η ευλαβική τήρηση τους είναι δεδομένη. Εσείς; Σκεφτείτε μόνο το έθιμο του ποδαρικού και θα καταλάβετε τι εννοούμε.


PostHeaderIcon Οι 20 πιο εντυπωσιακές ιστοσελίδες στον κόσμο

Πάνω απ’ όλα ένας ιστότοπος πρέπει να είναι όμορφα σχεδιασμένος προκειμένου να κεντρίσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και αυτό γιατί η πρώτη εντύπωση μέσω της οπτικής επαφής είναι πάρα πολύ σημαντική. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε ορισμένα sites με εξαιρετικό και πρωτότυπο σχεδιασμό.

PostHeaderIcon Καλή χρονιά από την Google!

 
Aρκετά πρωτότυπο το Doodle της Google για το νέο έτος. Ειναι "έξυπνο", μας δίνει άμεσα το εορταστικό πνεύμα των ημερών ενώ είναι και ωραιο. Και αν το δεν ξέρατε το ΜΜΧΙ αποτελεί στο ρωμαϊκό αριθμητικό σύστημα το 2011 (Μ=1000, Χ=10, Ι=1). Κάνοντας, δε, κλικ πάνω στο εορταστικό λογότυπο της Google εμφανίζονται πληροφορίες για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Για αύριο η Google μας επιφυλάσσει μια έκπληξη ;) 
 
Πηγή : pcnea

PostHeaderIcon Ρώμη : «Τουριστικός φόρος» από 1ης Ιανουαρίου στην «Αιώνια Πόλη»

Περίπου 82 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα εισπράττουν κάθε χρόνο τα ταμεία του δήμου της Ρώμης από τον «τουριστικό φόρο» που αποφάσισε να επιβάλλει στους επισκέπτες της Ρώμης το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την απόφαση ο συμβολικός «φόρος» θα είναι από ένα μέχρι και τρία ευρώ και θα καταβάλλεται ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου από τους τουρίστες που διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία της Ρώμης.

PostHeaderIcon Στην κορυφή επέστρεψε ο ελληνόκτητος στόλος το 2010

 
Επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας ο ελληνόκτητος στόλος το 2010 σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκδοση «Review of Maritime Transport 2010» της Unctad, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα. 


PostHeaderIcon Τα 10 πιο Γκέι Εξώφυλλα Δίσκων Όλων των Eποχών





Η ποπ μουσική είναι υπέροχη -ακόμη και για εμάς τους σκληροπυρηνικούς ροκάδες και τους die hard (πρώην) μεταλάδες. Η ποπ συνδέθηκε όσο καμία άλλη μουσική με τις απανταχού γκέι κοινότητες, οι οποίες έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «Αγίες» και «Πολιούχες» τους μεγάλες γυναίκειες ποπ φωνές όπως την Μαντόνα και την Κάιλι Μινόγκ. Οι γκέι είναι, κατά γενική παραδοχή, στιλάτοι και trend-setters. Ε, τότε, γιατί τόση κακογουστιά στα εξώφυλλα των άλμπουμ τους; 
Να μερικά από τα χειρότερα γκέι εξώφυλλα όλων των εποχών...

PostHeaderIcon Ένας τυχερός κέρδισε 10 εκατομμύρια ευρώ!

 
Το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ ταξιδεύει στην....Κύπρο. Ο μοναδικός υπερτυχερός βρέθηκε στην Μεγαλόνησο...

PostHeaderIcon Ένας χρόνος...σε 90 δευτερόλεπτα...


PostHeaderIcon Άρχισαν οι εορτασμοί για το 2011

 Άρχισαν οι εορτασμοί για το 2011 

Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!

Στη Σεούλ της Νότιας Κορέας το 2011 έχει ήδη φτάσει και η άφιξή του εορτάζεται δεόντως.

Στο ενυδρείο Coex, τρεις δύτες πανηγυρίζουν για την έλευση του νέου χρόνου περιτριγυρισμένοι από σαρδέλες αλλά αυτό δεν είναι το μόνο παράξενο.

Οι δύτες είναι ντυμένοι οι δύο με παραδοσιακές στολές και ο τρίτος... κουνέλι, καθώς σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο το 2011 είναι η χρονιά του κουνελιού.

Το πανό γράφει «Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!»   


Πηγή : newsbeast 

PostHeaderIcon Τα πρόσωπα της χρονιάς

 
Γελοίος Γράφων 

Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί, την υπογράφουν όμως οι ηγέτες. Οι 300 υπερασπίστηκαν τις Θερμοπύλες, κι όμως μνημονεύουμε μοναχά τον Λεωνίδα. Το πνεύμα των καιρών ενσαρκώνεται κάθε φορά στον Έναν, αυτόν που ξεχώρισε…’’

Αυτό είναι το τοπ τεν του δυο χιλιάδες τεν!


PostHeaderIcon Η Πατησίων αποκτά τραμ, πεζόδρομο και νέα ταυτότητα

Τραμ στην Πατησίων, πεζόδρομος η Φυλής, μονόδρομος η Αχαρνών, πράσινο και αναπλάσεις στις πλατείες Βάθης, Βικτώριας, Αγ. Παντελεήμονα, Αττικής, Αγ. Νικολάου, Αμερικής και Κολιάτσου. Οι υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας αποκτούν χρώμα και «ανοίγουν» για να κερδίσουν ξανά τους κατοίκους τους. 
 

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1822: Λήγει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιουταχή.

1944: Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός αναλαμβάνει καθήκοντα αντιβασιλέα.

1946: Νέα προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατά της Γιουγκοσλαβίας, για τη βοήθεια που παρέχει στους αντάρτες του ΔΣΕ.

1958: Ο κουβανός δικτάτωρ Μπατίστα εγκαταλείπει την Αβάνα. Οι «μπαρμπούδος» του Φιντέλ Κάστρο προ των πυλών.

1968: Το πρώτο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο, το σοβιετικό «Τουπόλεφ 144», κάνει την παρθενική του πτήση.

1999: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναλαμβάνει την προεδρία της Ρωσίας, διαδεχόμενος τον Μπόρις Γιέλτσιν.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 31/12/2010


Καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και λίγες τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010. 

PostHeaderIcon Καλημέρα... η τελευταία του 2010....

What would you do if you knew you only had three days to live...
Where would you go?
Who would you see?
And what would your last wish be?


PostHeaderIcon Νέα κυβέρνηση στο Μαυροβούνιο

 
Εκλέχθηκε από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Ιγκόρ Λούκσιτς (φωτό).

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα του Λούκσιτς και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ψήφισαν  υπέρ 46 βουλευτές, κατά 25 και δύο μέλη από τα 73 του κοινοβουλίου δήλωσαν αναποφάσιστοι.

πηγή : echedoros 

PostHeaderIcon Πώς να διαβάσετε ένα βιβλίο στο παιδί σας

 
Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να διαβάζει ένας γονιός στο παιδί του ένα βιβλίο και πώς γίνεται η επιλογή ενός καλού βιβλίου;


PostHeaderIcon Συμβουλή αρμονικής συμβίωσης

Απαραίτητος όρος αρμονικής συμβιώσεως με γυναίκα φιλάρεσκον είναι ν’ αποκρύπτη τις επιμελώς εις αυτήν δύο τινά: τα εννέα δέκατα της αγάπης του...
και το ήμισυ τουλάχιστον της περιουσίας του...
 
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΪΔΗΣ “ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ”
 

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Νέο Δελχί Μπαμπάς για πρώτη φορά στα 94!

 
Είναι 94 ετών, μόλις έγινε πατέρας για πρώτη φορά και υποστηρίζει φυσικά ότι είναι ο πιο μεγάλος μπαμπάς του κόσμου. Ο Ραμτζίτ Ραγκάβ, από την Χαριάνα στη Βόρεια Ινδία, χαρακτηρίζει «δώρο Θεού» την έλευση του γιου του που έφερε πρόσφατα στον κόσμο η σύζυγός του Σακουντάλα Ντέβι, η οποία έχει περάσει τα 50. 

Το ζευγάρι σχεδιάζει τώρα να κάνει και δεύτερο παιδί.
Ο κ. Ραγκάβ είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι θα δει το γιο του να μεγαλώνει: «Θα πεθάνω μόνο εάν με δαγκώσει ένα μαύρο φίδι», λέει χαρακτηριστικά, «και κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί». «Ελάτε να με δείτε σε δέκα χρόνια και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχω αλλάξει», προσθέτει ο ινδός υπερήλιξ μπαμπάς ο οποίος αποδίδει το μυστικό της μακροζωίας και της καλής υγείας του στη διατροφή του που αποτελείται από τρία λίτρα γάλα, μισό κιλό αμύγδαλα και μισό κιλό επεξεργασμένο βούτυρο (ghee) την ημέρα.

Ο γιατρός που ξεγέννησε την κυρία Ντέβι αναφέρει ότι στη φύση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα, αλλά τονίζει ότι είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα τέτοιας ηλικίας να έχει υγιή ωάρια. Προσθέτει πάντως ότι ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και ότι το μωρό χαίρει άκρας υγείας. Ο κ. Ραγκάβ υποστηρίζει ότι είναι πάνω από 100 ετών, αλλά στα χαρτιά φαίνεται ότι είναι 94 ετών. Σε κάθε περίπτωση σπάει το ρεκόρ ενός συμπατριώτη του, ο οποίος το 2007 σε ηλικία 90 ετών έγινε πατέρας για 21η φορά. 

πηγή : tovima

PostHeaderIcon Τίποτα δεν πάει χαμένο - Συνταγές για οικονομικά γεύματα


Δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές, αλλά η έξυπνη λύση που στις μέρες μας, με δεδομένη την οικονομική κρίση, θα βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα και θα μας αποζημιώσει με την απόλαυση ενός πρωτότυπου γεύματος κι όχι ενός ξαναζεσταμένου φαγητού.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin