Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Wikileaks: Ετοιμοθάνατος ο Φιντέλ Κάστρο


Κρατικό μυστικό θεωρείται στην Κούβα η κατάσταση της υγείας του τέως ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, που μεταβίβασε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, και βρίσκεται πολύ κοντά στο θάνατο, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Wikileaks


Πληροφορίες της ιστοσελίδας Wikileaks, που δημοσιεύονται στην ισπανική εφημερίδα El Pais, αναφέρουν ότι ο Κάστρο πάσχει από βαριάς μορφής καρκίνο και η κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Wikileaks, o Κουβανός ηγέτης αρρώστησε βαριά τον Ιούλιο του 2006 κατά τη διάρκεια πτήσης προς την Αβάνα.

Δεδομένου ότι στην πτήση δεν υπήρχε γιατρός, το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως, καθώς ο Κάστρο αιμορραγούσε.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Κουβανός ηγέτης είχε διάτρηση του εντέρου και χρειαζόταν επέμβαση, την οποία αρνήθηκε να κάνει ο Κάστρο.

Τα εν λόγω έγγραφα αποκαλύπτουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν Αμερικανοί διπλωμάτες στην Αβάνα να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του Κάστρο και αν υπάρχουν πιθανότητες ίασης.

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ αποκλείστηκε η πρόσβαση στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις εφημερίδες Times της Νέας Υόρκης και Guardian, καθώς επίσης και σε τουλάχιστον 23 ιστότοπους που δημοσιοποίησαν έγγραφα από τη Wikileaks.

Πηγή: www.cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin