Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Υπερυπολογιστή δημιούργησε η USAF από 1700 Playstation 3!



Μηχανικοί της αμερικανικής Αεροπορίας δημιούργησαν τον ταχύτερο διαδραστικό υπολογιστή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνδέοντας τους επεξεργαστές 1760 sony playstetion 3s, όπως έκανε γνωστό με δημοσίευμά της η Air Force Times.


Η κατασκευαστική σύνθεση του νέου υπερυπολογιστή έγινε στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου της Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Wright-Patterson στο Οχάιο, κάνοντας τον συγκεκριμένο υπολογιστή τον 35ο πιο γρήγορο υπολογιστή στον κόσμο.

Ο διευθυντής του τμήματος έρευνας Mark Barnell είπε πως το εργαστήριο της Αεροπορίας δαπάνησε περί τα 2 εκατομμύρια $ ή το 1/10 του κόστους που θα απαιτείτο εάν χρησιμοποιούνταν κλασικοί υπολογιστές για τη δημιουργία του νέου υπερυπολογιστή που έχει πάρει το όνομα το σύμπλεγμα του Κόνδορα (Condor Cluster).

Το νέα αυτή μέγα σύνθεση υπολογιστών θα χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία δορυφορικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης δίνοντας ώθηση στις ικανότητες της στρατηγικής αναγνώρισης για την αμερικανική Αεροπορία, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Air Force Times. Ο νέος υπολογιστής μπορεί να επιτύχει 1,5 GigaFLOPS ανά 1 watt ισχύος. Το FLOPS (floating point operations per second ) το οποίο μεταφράζεται ως επιχειρήσεις ανά δευτερόλεπτο αποτελεί στάνταρτ μονάδα μέτρησης της υπολογιστικής ισχύος υπερυπολογιστών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin