Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Οι επεξεργαστές Sandy Bridge μπορούν να απενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως



Οι νέοι επεξεργαστές Sandy Bridge έχουν μία νέα δυνατότητα που η Intel αποκαλεί Anti-Theft 3.0. Ο επεξεργαστήςμπορεί να απενεργοποιηθεί ακόμα κι αν ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο ή δεν είναι καν ενεργοποιημένος, χρησιμοποιώντας επικοινωνία με δίκτυο 3G.
Με την αντικλεπτική τεχνολογία της Intel που είναι ενσωματωμένη στους Sandy bridge, ο διευθυντής πωλήσεων της Intel στη Βόρειο Αμερική, David Allen, είπε ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τον υπολογιστή τους, ώστε να μπορεί να απενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως, στην περίπτωση που κλαπεί. Η δυνατότητα αυτή φαντάζει σημαντική για όσους θέλουν να προστατέψουν τους υπολογιστές τους από τους κλέφτες.

Βέβαια υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν είναι σκόπιμη αυτού του είδους η προστασία. Αν και ο κλεμμένος φορητός ή σταθερός υπολογιστής δε θα μπορεί να ενεργοποιηθεί, άπαξ και δοθεί η σχετική εντολή στον επεξεργαστή, ο κλέφτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα του χρήστη, αν τοποθετήσει το σκληρό δίσκο σε άλλο υπολογιστή. Συνεπώς, η συγκεκριμένη προστασία επιτυγχάνει μόνο να καθυστερήσει τον κλέφτη και όχι να προστατέψει τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σκληρό του δίσκο.

Επιπλέον, όσοι φοράνε αλουμινόχαρτο στο κεφάλι, σίγουρα θα θέλουν να ξέρουν αν οι χρήστες θα έχουν πλήρη έλεγχο πάνω στο νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Είναι ενεργοποιημένο από το εργοστάσιο; Αν όχι, θα μπορούσε κάποιος τρίτος να το ενεργοποιήσει; Μπορεί κάποιος άλλος, πέραν του ιδιοκτήτη του υπολογιστή να το απενεργοποιήσει εξ αποστάσεως; Ίσως αυτές οι ερωτήσεις φαίνονται σε κάποιους παρανοϊκές, η Intel οφείλει να εξασφαλίσει ότι η απάντηση και στις τρεις είναι αρνητική.


Πηγή: adslgr.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin