Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon O Tricky στην Ελλάδα



Οι εμφανίσεις του Tricky πάντα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης τόσο πριν όσο και μέτα. Η πρώτη επί ελληνικού εδάφου, στο Ρόδον το 1996, ήτανε μόνο η αρχή.

Η μυσταγωγία που δημιουργεί αυτό τοKnowle West Boy – το όνομα αυτό αντιπροσωπεύει τόσο το τόπο γεννήσως του όσο και τον τίτλο δισκογραφικής του δουλειάς – είναι μοναδική. Ο Tricky αν και ξεκίνησε την καριέρρα του από την ίδια κολλεκτίβα που γέννησε τους Massive Attack και τους Soul II Soul αποφάσισε να ακολουθήσει δρόμους πιο σκοτεινούς.

Η δισκογραφική του παρουσία, εξάλλου, έχει καθαρά το “άρωμα” των δρόμων του Bristol και διακατέχεται από ένα «σκότος που εμψυχώνει, μία χαρμοσύνη μελαγχολία». Το ντεμπούτο του “Maxinquaye” παίρνει τον τίτλο του από το όνομα της μητέρας του Tricky η οποία αυτοκτόνησε όταν ο ίδιος ήταν μόλις 4. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος ο Tricky αποφεύγει τον χαρακτηρισμό trip-hop αν και όπως λέει «όσο πιο μακριά και να τρέξω [αυτός] είναι ακόμα εκεί».


Η τελευταία του δουλειά με τίτλο “Μixed Race” εξερευνά για άλλη μία φορά τον υπόκοσμο. Στο βίντεοκλίπ του πρώτου single o Tricky πρωταγινιστή ως μποξέρ τον οποίο απειλούν για να “ρίξει” τον αγώνα. Αλλά όπως και στην ζωή του, ο Tricky παραμένει μαχητής.
Στις 21,22 και 23 του Γενάρη λοιπόν θα βυθιστούμε στο σκοτεινό και ανήσυχο πνεύμα του Tricky και θα καταλάβουμε γιατί αυτός ο γεμάτος αντιθέσεις καλλιτέχνης είναι τόσο αγαπημένος στην Ελλάδα.


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου – Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη
Σαββάτο 22 Ιανουαρίου – Gagarin 205, Αθηνα 
Κυριακή 23 Ιανουαρίου – Πολυχώρος Πολιτεία, Πάτρα


Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 30 Δεκεμβρίου.
Τιμές εισιτηρίων: 30 & 35€ Αθήνα, 25 & 30€ Θεσσαλονίκη και 20, 25 & 30€ στην Πάτρα.
Σημεία προπώλησης: 
Αθήνα: TicketHouse, Public και www.ticketpro.gr
Θεσσαλονίκη: Μετρόπολις, Tickethouse Θεσσαλονίκης και www.ticketpro.gr
Πάτρα: Everest, Μusical, Discover Παπασωτηρίου, Mojo Radio και Ευοι Ευαν (Ριο) και www.ticketarena.gr

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin