Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η ιστορία των laptop

Μπορεί η μόδα των laptop να αποτελεί φαινόμενο του 21ου αιώνα, αλλά ο φορητός υπολογιστής κλείνει φέτος 35 χρόνια ζωής. Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσίασε ένα αφιέρωμα για την ιστορία του τεχνολογικού αυτού «θαύματος», που σήμερα τείνει να γίνει «μέλος του σώματος» πολλών χρηστών:..

IBM 5100

Δεν είναι απαραίτητα laptop, αλλά αρκετά μικρό για να μεταφέρεται. Το IBM 5100 ήταν ένας πρωτοποριακός υπολογιστής που σχεδιάστηκε το 1975 από την IBM και όσοι ήταν απελπισμένοι (και αρκετά δυνατοί), μπορούσαν να το βάλουν σε μια τσάντα και να το πάρουν μαζί τους.
GRiD Compass

Για πολλούς, το GRiD Compass υπήρξε το πρώτο γνήσιο laptop. Αναπτύχθηκε το 1979 από τον Βρετανό βιομηχανικό σχεδιαστή Bill Moggridge, «φορούσε» μνήμη 340kb και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τη NASA τη δεκαετία του ‘80.
Gavilan

Το Gavilan διεκδικεί επίσης τον τίτλο του αυθεντικού laptop, αφού ήταν το πρώτο που λανσαρίστηκε ως φορητός υπολογιστής και θεωρήθηκε επαναστατικό όταν βγήκε στα ράφια το 1983. Φορτωμένο με τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή Intel 8088 των 5Mhz και έχοντας τη δυνατότητα να διαβάσει τις θρυλικές δισκέτες (floppy disks), το Gavilan γνώρισε αμέσως τεράστια εμπορική επιτυχία.
IBM Convertable

Κυκλοφόρησε τον 1986 και έφερε μια αλλαγή-ορόσημο για την ιστορία των laptop. Το IBM Convertable ήταν το πρώτο που μπορούσε να πάει «για ύπνο» με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.
Mac Portable

Ο πρόγονος της κυρίαρχης σήμερα σειράς των MacBook, ήταν η πρώτη προσπάθεια της εταιρίας Apple να δημιουργήσει έναν φορητό υπολογιστή με μπαταρία. Σημαντικό χαρακτηριστικό του Mac Portable ήταν η οθόνη του, που έμοιαζε περισσότερο με αυτή των desktop σε σχέση με όλα τα προηγούμενα laptop.
iBook

Ίσως το πιο εικονικό μοντέλο της Apple, το iBook συμβολίζει μια τεράστια αλλαγή ως προς την τιμή των φορητών υπολογιστών. Ήταν ένα από τα πρώτα προσιτά laptop του εμπορίου και πούλησε εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το 2006 που αντικαταστάθηκε από τη σειρά Macbook.
Alienware M11x

Το «εξωγήινο» Alienware M11x αποτέλεσε ένα σημαντικότατο άλμα για την ισχύ των φορητών υπολογιστών, αφού η επαναστατική του τεχνολογία απέδειξε πως το desktop δεν είναι πλέον μονόδρομος για τις βαριές υπολογιστικές δουλειές.
Acer Iconia

Τα αποκαλυπτήρια του έγιναν πριν από λίγες μέρες και το Acer Iconia, που συνδυάζει δύο οθόνες 14 ιντσών, αποτελεί την τελευταία λέξη της «λαπτοπικής» τεχνολογίας. Αντί για το καθιερωμένο πληκτρολόγιο, το Iconia λειτουργεί με δύο οθόνες αφής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πληκτρολόγηση και συμβολίζει την αρχή μιας νέας εποχής για τους φορητούς υπολογιστές, η οποία φαίνεται πως θα στηριχθεί στην τεχνολογία «touch screen».

πηγή : http://grizosgatos.blogspot.com 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin