Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα θα φορούσε Chanel

 
Φέτος, οι σχεδιαστές κοσμημάτων ταξίδεψαν στα βάθη της ιστορίας αναζητώντας έμπνευση. Κάποιοι έφτασαν αρκετά μακριά: στην εποχή των μαμούθ, των οποίων τα απολιθώματα ενσωματώθηκαν σε παντατίφ και χειροπέδες!
Βυζάντιο: Η νέα συλλογή του Καρλ Λάγκερφελντ για τον Chanel, που παρουσιάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, είναι εμπνευσμένη από το Βυζάντιο και την αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Τα κοσμήματα, συγκεκριμένα, φέρουν σαφείς επιρροές από τα εμβληματικά μπρασελέ της Κοκό, η οποία, ως γνωστόν, λάτρευε τα βυζαντινά μοτίβα.

Ινδία: Στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι συναλλαγές του Καρτιέ με τους μαχαραγιάδες απέφεραν ως καρπούς πολύχρωμα και βαρυφορτωμένα κοσμήματα, χαρακτηριστικά της ινδικής εξτραβαγκάντζας. Σήμερα ο οίκος αποτίει φόρο τιμής σε αυτή την παράδοση, παρουσιάζοντας ένα χρυσό νόμισμα του ενός κιλού με το Ταζ Μαχάλ στολισμένο με διαμάντια. Το γαλλικό νομισματοκοπείο La Monnaie de Paris έκοψε μόλις 29 αντίγραφα, τα οποία διατίθενται σε δερμάτινες θήκες του Goyard. Μιλάμε φυσικά για μια πολυτέλεια για λίγους, δεδομένου ότι το κόστος τους ανέρχεται στις 100.000 ευρώ ανά τεμάχιο.

Παλαιολιθική εποχή: Ο Πιτ Ντόχερτι συνεργάστηκε με τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Χάνα Μάρτιν και το αποτέλεσμα είναι η σειρά κοσμημάτων «Albion Trinketry», βασισμένη στη συλλογή των αρχαιολογικών και παλαιολιθικών ευρημάτων του ροκ σταρ. Ανάμεσά τους θα δείτε, για παράδειγμα, παντατίφ από ροζ χρυσό και ασημένιες χειροπέδες εμπνευσμένες από τα απολιθώματα των μαμούθ. Η ιταλική Vogue Οκτωβρίου έχει φωτογραφίσει τον Ντόχερτι να φοράει τις δημιουργίες του.

πηγή : gynaikamag

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin