Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Νέα συσκευή θα αντιμετωπίζει το ροχαλητό

 
Το δυνατό ροχαλητό, εκτός του ότι είναι ενοχλητικό, μπορεί να μαρτυρά την ύπαρξη υπνικής άπνοιας. Το σύνδρομο αυτό συνδέεται με την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και με καρδιακά επεισόδια.
Τώρα, διαφορετικές εταιρείες ξεκινούν δοκιμές μιας εμφυτεύσιμης συσκευής που μοιάζει με βηματοδότη και η οποία μπορεί να βοηθήσει ορισμένους ασθενείς με υπνική άπνοια.

Η αποφρακτική υπνική άπνοια προκαλείται κυρίως εξαιτίας του ότι η γλώσσα και οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν παροδικά την αναπνοή επί 30 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο τη φορά. Το αποτέλεσμα είναι ότι το άτομο παλεύει να ανασάνει και ξυπνά. Αυτός ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται 30 ή και περισσότερες φορές την ώρα, στερώντας ποιότητα ύπνου.

Η φιλοσοφία πίσω από το πειραματικό εμφύτευμα αφορά σε διέγερση του νεύρου που ελέγχει τη βάση της γλώσσας μέσω της παροχής ήπιου ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο οι μύες της γλώσσας θα παραμένουν στη θέση τους και δεν θα χαλαρώνουν μπλοκάροντας τους αεραγωγούς.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2011, η αμερικανική εταιρεία Ιnspire Μedical Systems σχεδιάζει να εφαρμόσει σε 100 ασθενείς με υπνική άπνοια μια δοκιμή της υπογλώσσιας νευρικής διέγερσης.

Παρόμοια εμφυτεύματα αναπτύσσουν άλλες δύο αμερικανικές εταιρείες. Η «ΙmΤhera Μedica»l ελπίζει ότι θα ξεκινήσει κλινικές δοκιμές του εμφυτεύματός της αργότερα μέσα στο 2011, ενώ η «Αpnex Μedical» έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αρχίσει μικρού εύρους δοκιμή του δικού της εμφυτεύματος.

πηγή : zougla.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin