Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Αρχίζει από το 2011 η προαιρετική χρήση της κάρτας, στην οποία θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλες οι αγορές των πολιτών προκειμένου να μην απαιτείται η έκδοση αποδείξεων σε χαρτί για την εφορία.
Η κάρτα θα είναι ανώνυμη. Ωστόσο θα συνδέεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του χρήστη, θα φέρει μαγνητική ταινία και θα μοιάζει στα χαρακτηριστικά της με τις χρεωστικές κάρτες των τραπεζών.

Η προμήθειά της θα γίνεται από τις τράπεζες χωρίς κόστος ενώ η ενεργοποίηση θα γίνεται με τη βοήθεια των ΚΕΠ.
Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τα φορολογικά κίνητρα που θα δίνονται σε όσους τη χρησιμοποιούν.
Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο σχετίζεται με το ανώτατο ποσό αποδείξεων που μπορεί να συγκεντρώσει ένας φορολογούμενος. Με το ισχύον καθεστώς οι φορολογούμενοι μπορούν να μαζεύουν αποδείξεις αξίας έως και 15.000 ευρώ. Το αφορολόγητο είναι 12.000 ευρώ, και για κάθε επιπλέον ποσό έως τις 15.000 ευρώ παρέχεται έκπτωση φόρου 10%. Έτσι, αν κάποιος μαζέψει αποδείξεις 15.000 ευρώ, έχει αυτομάτως έκπτωση φόρου 300 ευρώ. Τώρα εξετάζεται με τη χρήση της κάρτας το ανώτατο ποσό να αυξηθεί κατά 1.000 ή 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, για κάθε αγορά μέσω της «φοροκάρτας» ο κάτοχός της θα έχει επιστροφή ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Δηλαδή αν ένα αγαθό επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%, αυτομάτως θα πέφτει στο 22%. Η επιστροφή του φόρου θα γίνεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Στο οικονομικό επιτελείο ψάχνουν το κατάλληλο μπόνους που θα οδηγήσει σε μαζική χρήση της «φοροκάρτας», και αυτό γιατί έτσι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα είναι σε θέση να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του ΦΠΑ.

πηγή:http://kartesios.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin