Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ευρυζωνικότητα με χαμηλό κόστος σε όλη την Ελλάδα

Ο πρωτοποριακός δορυφόρος HTS εξασφαλίζει χωρητικότητα- ρεκόρ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκτόξευση του πυραύλου Proton Breeze M της ILS, ο οποίος μεταφέρει στο διάστημα τον δορυφόρο KA-SAT της Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL).


Το πρωτοποριακό concept του KA-SAT βασίζεται στην αξιοποίηση 82 δεσμών εκπομπής στενού φάσματος, οι οποίες τον συνδέουν με 10 επίγειους σταθμούς. Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει ένα λόγο επαναχρησιμοποίησης συχνοτήτων ίσο με 20, εξασφαλίζοντας έτσι συνολική χωρητικότητα που ξεπερνά τα 70 Gbps.

Ο KaSat θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα για την γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και της ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ακόμα θα βοηθήσει στην περιφερειακή ανάπτυξη με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα για την εγκατάσταση των δορυφορικών κατόπτρων του συστήματος Tooway.

Χάρη στην μεγάλη χωρητικότητα του και στις υψηλές ταχύτητες των παρεχομένων υπηρεσιών Tooway, έως 10Mbps, θα μπορεί να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας άμεσα σε οποιαδήποτε γωνία της Ελλάδας με χαμηλό κόστος για τον καταναλωτή.

Ο KaSat θα φέρει το ευρυζωνικό internet ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας που σήμερα δεν διαθέτουν ευρυζωνική κάλυψη χωρίς την ανάγκη ύπαρξης επίγειου δικτύου οπτικών ινών.

Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin