Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon «Βόλτα» τουρκικής κορβέτας στην Εύβοια

Σε εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου η τουρκική κορβέτα Bodrum, ακολουθώντας νοτιοδυτική πορεία, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.



Η κορβέτα ξεκίνησε την πορεία της από τη Σμύρνη και το βράδυ της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου βρισκόταν σε διεθνή ύδατα του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σε όλη τη διάρκεια της κίνησης της παρακολουθείτο από πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, από μια κανονιοφόρο και στη συνέχεια από μια φρεγάτα.
Μια εβδομάδα νωρίτερα η φρεγάτα Salih Reis πέρασε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ανάμεσα σε Μακρόνησο και Τζιά, νοτιοανατολικά της Εύβοιας, πριν επιστρέψει σε διεθνή ύδατα στο κεντρικό Αιγαίο.
Η πορεία που ακολούθησε ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου το τουρκικό σκάφος είχε ξεκινήσει από τα νότια της Ρόδου, οπότε και κινήθηκε στην περιοχή μεταξύ Κυκλάδων και Κρήτης.
Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης έφτασε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Τζιας (Κέας), προσέγγισε το στενό Καφηρέα στο νότιο άκρο της Εύβοιας (ΝΑ της Καρύστου) και τελικά κινήθηκε και πάλι σε διεθνή χωρικά ύδατα, προς τα βόρειοανατολικά στο κεντρικό Αιγαίο.

Πηγή: ethnos.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin