Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κύπρος : συνελήφθη Πολωνός ύποπτος για κατασκοπεία

Διάταγμα τετραήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 29χρονου Πολωνού, ο οποίος εντοπίστηκε εντός στρατοπέδου της ΕΦ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, η αστυνομία σε αυτή τη φάση διερευνά υπόθεση εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να αποκλείεται στην πορεία των εξετάσεων να εξελιχθεί σε υπόθεση κατασκοπείας, με δεδομένο ότι ο ύποπτος φαίνεται να επισκέφθηκε και τις κατεχόμενες περιοχές.


Συγκεκριμένα, ο 29χρονος θεάθηκε χθες το απόγευμα από στρατιώτη, που εκτελούσε χρέη σκοπού, να περιφέρεται σε στρατόπεδο της Ε.Φ στη Λεμεσό και στην κατοχή του εντοπίστηκε ''μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένας φορητός Η/Υ, πέντε κάρτες μνήμης, δυο κινητά τηλέφωνα, ένα GPS, καθώς και 3 φακοί φωτογραφικών μηχανών, μεγάλης και μακρινής ευκρίνειας''.(σ.Ενκρυπτώ: μεγάλης ευκρίνειας/μακρινής εστίασης)

''Από τον προκαταρκτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή διαπιστώθηκε ότι σε αυτήν βρίσκονται εκατοντάδες φωτογραφίες και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δυο που απεικονίζουν εγκαταστάσεις στρατοπέδου της ΕΦ, άλλου από αυτό που είχε εντοπιστεί ο ύποπτος'', είπε ο κ. Κατσουνωτός, προσθέτοντας ότι σε γραπτή κατάθεση του ο 29χρονος προβάλλει κάποιους ισχυρισμούς και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε σχέση με τη φωτογράφιση των εγκαταστάσεων της ΕΦ.

''Ο ύποπτος'', συνέχισε, ''έχει προβάλει τον ισχυρισμό ότι αφίχθηκε στην Κύπρο για τουρισμό και συγκεκριμένα δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής, εντοπίστηκε με ένα σακίδιο μόνο, να περιφέρεται σε διάφορα μέρη της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του θα μεταφερθούν στο επιστημονικό εργαστήριο της υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας και σε άλλα εργαστήρια, ούτως ώστε να αναλυθούν για να εξακριβωθεί ποιό είναι το περιεχόμενο τους.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμη πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι ο ύποπτος σε δυο περιπτώσεις είχε μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές και ένα από το αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι κατά πόσο είχε εκεί οποιεσδήποτε επαφές με άλλα πρόσωπα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ανέφερε πως αποτελεί σχήμα οξύμωρο ο ύποπτος να προβάλλει από την μια τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν για τουρισμό με μόνο ένα σακίδιο και χωρίς μόνιμο τόπο διαμονής και από την άλλη να διαθέτει στην κατοχή του πανάκριβο εξοπλισμό.

Η ανάκριση του 29χρονου θα συνεχιστεί και σήμερα και ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες να προχωρήσει τάχιστα η ανάλυση των τεκμηρίων που έχουν παραληφθεί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποιό είναι το περιεχόμενο τους.

Ανάλογα με το περιεχόμενο που θα προκύψει, ο φάκελος της υπόθεσης θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης, συμπλήρωσε ο κ. Κατσουνωτός.


πηγή : http://www.enkripto.com




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin