Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


Βαρομετρικό χαμηλό κινούμενο από την περιοχή νότια της Ιταλίας προς τη χώρα μας, θα προκαλέσει σημαντική επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη 16/12 σε ολόκληρη τη χώρα, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:


• Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες, Κρήτη και από το απόγευμα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Ταυτόχρονα ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.

• Ισχυρές βροχές αναμένονται στην Αττική, με χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους του νομού και χιονόνερο από το απόγευμα στα βόρεια προάστεια της πόλης.

• Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και πεδινές περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα αναμένεται να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στις οδικές μεταφορές.

• Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, με υψηλό κυματισμό ιδιαιτέρως στο Λιβυκό. Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στα βορειότερα πελάγη.

• Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 17/12.


Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη
ΕΑΑ-Πεντέλη
Τετάρτη, 15/12/2010, Ωρα: 2000


Πηγή: www.meteo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin