Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon "Πανικός" για πιθανή μεγάλη κυβερνοεπίθεση



Yahoo!, Twitter και LinkedIn είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που ζήτησαν από τους χρήστες τους να αλλάξουν τα passwords τους, μετά την επίθεση που δέχθηκε το gossip site Gawker, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί «προθέρμανση» για μια μεγάλη και συντονισμένη κυβερνοεπίθεση.

Μάλιστα, η Blizzard υποχρέωσε τους 12 εκατομμύρια χρήστες του online game World of Warcraft να αλλάξουν τα password τους δίνοντας τους μάλιστα οδηγίες για τη σύνθεση ενός σχετικά ασφαλούς κωδικού.


Χιλιάδες λογαριασμοί του Twitter έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής από την εταιρεία, μετά την επίθεση στο Gawker , ενώ μερικές άλλες εταιρείες προσπαθούν να ψάξουν τους χρήστες εκείνους που είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και να τους προειδοποιήσουν προτού δεχθούν επίθεση.

Το LinkedIn ανακοίνωσε πως θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σκανάροντας τους χρήστες που πιθανόν να είναι πιο ευάλωτοι.

Η επίθεση στο Gawker έγινε το Σαββατοκύριακο από μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται Gnosis.

Η οργάνωση ανακοίνωσε πως πρωχώρησε σε αυτή την επίθεση για να διαμαρτυρηθεί για την "αλαζονεία" του εν λόγω site, επίθεση που περιελάμβανε την δημοσιοποίηση λεπτομερειών από 1,3 εκατομμυρία λογαριασμούς χρηστών.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες έχουν ίδια passwords σε όλους τους λογαριασμούς τους, ενώ θεωρείται βέβαιο πως η επίθεση θα επεκταθεί και σε όσους χρήστες έχουν τους πιο κοινούς κωδικούς πρόσβασης, όπως το 123456, το password και το 12345678.

Πηγή: www.cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin