Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τα ψάρια βγήκαν στον αφρό...


Το θέαμα ανησύχησε πολλούς, εντυπωσίασε περισσότερους και σόκαρε άλλους, που βιάστηκαν να μιλήσουν για οικολογική καταστροφή. Εκατομμύρια ψάρια της υπό σύσταση λίμνης Κάρλας στη Μαγνησία βρέθηκαν να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, σχεδόν ακίνητα, έχοντας το κεφάλι έξω απ' αυτό.


Κάτοικοι των παραλίμνιων οικισμών, που είδαν το ασυνήθιστο θέαμα τις προηγούμενες μέρες, σήμαναν συναγερμό.
Η είδηση που μεταδόθηκε μιλούσε για άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια και άλλα τόσα που ψυχορραγούσαν.
Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική: «Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας κατά σχεδόν 20 βαθμούς πάγωσε το νερό της λίμνης και μείωσε το οξυγόνο σ' αυτήν. Ετσι, τα ψάρια κατέφυγαν μαζικά στην επιφάνεια, αναζητώντας οξυγόνο και ζεστότερο νερό», είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Κάρλας και μέλος του Φορέα Διαχείρισης της υπό σύσταση λίμνης, Αθ. Παπαδήμος.
Υπάλληλοι της νομαρχίας Μαγνησίας πήραν δείγματα τόσο από το νερό της λίμνης όσο και (ζωντανών) ψαριών και τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πάντως, δεν υπάρχει κανένα θέμα ρύπανσης.
Σημειώνεται, πάντως, πως δύο φορές τον τελευταίο χρόνο καταγράφηκαν περιβαλλοντικά επεισόδια, με νεκρά ψάρια στη λίμνη Κάρλα. Στο πιο πρόσφατο από αυτά ανιχνεύτηκαν στο νερό ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αμμωνίας.

Πηγή: www.ethnos.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin