Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon "Απαραίτητη η διαγραφή χρεών Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας"


Έπίθεση κατά της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσαν οι Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και Πέερ Στάινμπρουκ σε κοινό άρθρο τους χθες στους Financial Times, συμπεριλαμβάνοντας τη διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στο σχέδιο για τη σταθερότητα της ευρωζώνης.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD και αντικαγκελάριος στην προηγούμενη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησαν την Μέρκελ για αναποφασιστικότητα και έλλειψη ευρωπαϊκού προσανατολισμού, παράγοντες που διατηρούν την αβεβαιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δύο άνδρες πρότειναν παράλληλα σχέδιο, το οποίο θα βασίζεται σε τρεις άξονες:......
-Διαγραφή σημαντικού μέρους των χρεών της Ελλάδας της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας


-Αύξηση του κεφαλαίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


-Περιορισμένη έκδοση ευρωομολόγων μεσοπρόθεσμα, σε συνδυασμό με την προώθηση μεγαλύτερης δημοσιονομικής και πολιτικής ενοποίησης στην Ευρώπη.


Για την περίπτωση της χώρας μας, καθώς και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας σημειώνουν ότι χρειάζονται επειγόντως να απαλλαγούν από ένα σημαντικό μέρος του χρέους τους αφού "οι επώδυνες μειώσεις δαπανών και οι διαρθρωτικές αλλαγές, σε έκταση πρωτάκουστη για τη σύγχρονη οικονομική ιστορία, δεν αρκούν για να τις βγάλουν από την παγίδα του χρέους τους". "Για το συμφέρον όλης της Ευρώπης χρειάζεται να αναδιαρθρώσουμε το χρέος τους" ανέφεραν.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin