Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Προσκληση σε Δειπνο με τα Ανθρωπινα Δικαιωματα



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10/12) και στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Μαραθωνίου Γραμμάτων 2010, η Διεθνής Αμνηστία συνδυάζει, επί τέταρτη συνεχή χρονιά, τη γεύση με τον ακτιβισμό, διοργανώνοντας τη δράση «Taste For Justice», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, σε 35 εστιατόρια της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια ενός εκλεκτού δείπνου στο εστιατόριο της επιλογής τους, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν τις ιστορίες ανθρώπων από όλον τον κόσμο που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά και να τους στηρίξουν με τον πιο απλό τρόπο: υπογράφοντας μια κάρτα συμπαράστασης και ελπίδας ή στέλνοντας ένα sms πίεσης προς τις κυβερνήσεις των χωρών τους. Αναμνηστικά σουβέρ της δράσης «Taste For Justice» θα περιμένουν του επισκέπτες σε όλα τα τραπέζια, για να θυμίζουν ότι η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας μπορεί να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Κάθε υπογραφή έχει μοναδική δύναμη. Υπενθυμίζει στους ανθρώπους που πέφτουν θύματα παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους ότι δεν είναι μόνοι.

Πιέζει, παράλληλα, τις κυβερνήσεις, ώστε να σέβονται και να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους. Φέτος, η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλους και όλες να δώσουν κουράγιο και ελπίδα στον καθολικό ιερέα Πατέρα Αλεχάντρο Σολανίντε από το Μεξικό, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, επειδή προσέφερε καταφύγιο και βοήθεια σε μετανάστες, προστατεύοντάς τους από τις εγκληματικές συμμορίες, που τους εκμεταλλεύονται και τους κακοποιούν. 

Τους καλεί επίσης να πιέσουν την κυβέρνηση της Κίνας να απελευθερώσει την Μάο Χεγκενφεγκ, που έχει καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα, επειδή αγωνίζεται για την υπεράσπιση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών. Για την υπόθεση της Μάο, η συλλογή των υπογραφών θα γίνει μέσω SMS, στέλνοντας ΔΑ, κενό και ονοματεπώνυμο στο 54344 (χρέωση, 1,23€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Οι υπογραφές συμπαράστασης και πίεσης μπορούν να φέρουν αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων. Στις 6 Οκτωβρίου 2010, αποφυλακίστηκε η Μπιρτουκάν Μιντέξα, αιθιοπικής καταγωγής υπερασπίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία πριν δύο χρόνια είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη λόγω της ακτιβιστικής της δράσης, Η Διεθνής Αμνηστία είχε υιοθετήσει τη Μπιρτουκάν ως κρατούμενη συνείδησης και είχε συγκεντρώσει τις εκκλήσεις ανθρώπων από όλον τον κόσμο για να ασκήσει πίεση στις αιθιοπικές αρχές. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και οι εκκλήσεις όλων όσων είχαν συμμετάσχει στη δράση «Taste For Justice», το 2009.

Από την ίδρυσή της, το 1961, η Διεθνής Αμνηστία έχει συμβάλει στην απελευθέρωση περισσότερων από 75.000 κρατούμενων συνείδησης, παρακινώντας χιλιάδες ανθρώπους να στείλουν κάρτες συμπαράστασης ή γράμματα πίεσης προς τις κυβερνήσεις τους.

πηγή : http://www.amnesty.org.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin