Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κίνα: Πολεμικές προετοιμασίες προς πάσα κατεύθυνση



Η Κίνα ετοιμάζεται για ένοπλη σύρραξη προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Liang Guanglie, δήλωσε πως ''στα επόμενα πέντε χρόνια ο στρατός μας θα προετοιμαστεί για πόλεμο εναντίον κάθε στρατηγικού στόχου.''
''Μπορεί να ζούμε σε ειρηνικούς καιρούς, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε τον πόλεμο, ποτέ δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα όπλα μας.'' πρόσθεσε.

Η Κίνα έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι επιθυμεί μια ''ειρηνική ανάπτυξη'', αλλά ο ταχύς εκσυγχρονισμός του στρατού της χώρας έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλές όμορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, η οποία χαρακτήρισε τη στρατιωτική πορεία της Κίνας ως λόγο ''παγκόσμιας αναστάτωσης.''

Επιπλέον οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χώρα προετοιμάζεται να εκτοξεύσει το δικό της μεταφορέα αεροσκαφών, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό της ως ανερχόμενης υπερδύναμης.

Ο κ. Liang εκτίμησε ακόμα ότι όσο προχωράει ο εκμοντερνισμός της Κίνας, οι ένοπλες δυνάμεις της θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν κινέζικη τεχνολογία, η οποία όμως παραμένει ακόμα πίσω από την αντίστοιχη δυτική.

''Ο εκμοντερνισμός του κινεζικού στρατού δεν πρέπει να εξαρτάται από άλλους και δεν πρέπει να μπορεί να αγοραστεί.'' κατέληξε ο Liang.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin