Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τα γαλακτοκομικά προστατεύουν από τον διαβήτη

Φυσική ουσία που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να προστατεύει έναντι του διαβήτη, αναφέρουν ερευνητές.
 Το παλμιτολεϊκο οξύ περιέχεται στο γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και το βούτυρο αλλά δεν μπορεί να παραχθεί στον οργανισμό.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 3.700 ανθρώπους ανακάλυψε ότι υψηλότερα επίπεδα παλμιτολεϊκού οξέως συνδέονται με μειωμένο 
κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Άνθρωποι με τα υψηλότερα επίπεδα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 60%, αναφέρει το ‘Annals of Internal Medicine’.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Dariush Mozaffarian, δήλωσε ότι το μέγεθος της σχέσης είναι εντυπωσιακό. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν τριπλάσια διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη μεταξύ ανθρώπων με τα υψηλότερα επίπεδα στο αίμα του συγκεκριμένου λιπαρού οξέως. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών, που αν καταναλωθούν με υπερβολή μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους. Συνιστά την επιλογή γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά.
Η Deepa Khatri, του Diabetes στη Βρετανία, δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να λάβουν τα ευρήματα ως αιτία υπερβολής στη συνιστώμενη δόση καθημερινής κατανάλωσης γαλακτοκομικών για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2.
Ειδικοί δηλώνουν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα παλμιτολεϊκά οξέα μπορούν να παίξουν χρήσιμο ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη 2.
Στο μεταξύ συνιστούν όλοι οι άνθρωποι είτε πάσχουν από διαβήτη είτε όχι να ακολουθούν υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη, με άφθονα φρούτα και λαχανικά.

Δεν συνιστάται στους ανθρώπους να αυξάνουν την πρόσληψη οποιουδήποτε είδους τροφίμου για να προλάβουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη 2.
Η έρευνα παρακολούθησε την υγεία των συμμετεχόντων σε εικοσαετή περίοδο.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υψηλότερα επίπεδα παλμιτολεϊκών οξέων συνδέονταν με πιο υγιεινά επίπεδα χοληστερόλης, ινσουλίνης και ευαισθησίας στην ινσουλίνη, ακόμα και όταν ελήφθησαν υπόψη άλλοι παράγοντες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin