Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Το πολύ σεξ μπορεί να βλάψει την υγεία των ανδρών


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, οι άνδρες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, στην ηλικία των 20 και των 30 χρόνων, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη.


Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου, με επικεφαλής την Πολυξένη Δημητροπούλου, εξέτασε διάφορες παραμέτρους σε 800 άνδρες, όπως τις σεξουαλικές τους συνήθειες, τον αριθμό των συντρόφων τους και αν είχαν προσβληθεί από κάποιο αφροδίσιο νόσημα –οι μισοί από αυτούς είχαν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν εμφανίσει αυτή την ασθένεια.

Περίπου, το 59% του συνόλου δήλωσε ότι έκανε σεξ 12 φορές τον μήνα στην ηλικία των 20 ετών. Το ποσοστό αυτό γινόταν 48% στην ηλικία των 30, 28% στα 40 και 13% στο 50ό έτος της ηλικίας.

Τα δύο πέμπτα της ομάδας που είχε εμφανίσει καρκίνο του προστάτη είχαν τουλάχιστον έξι συντρόφους στη ζωή τους. Από την υγιή ομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 30%, ενώ οι περισσότεροι είχαν έως δύο συντρόφους στη ζωή τους.

Τέλος, το 40% της πρώτης ομάδας είχε τουλάχιστον είκοσι σεξουαλικές επαφές τον μήνα στην ηλικία των 20, ενώ στη δεύτερη ομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 32%. Το χάσμα αυτό έκλεινε όσο μεγάλωναν σε ηλικία οι ερωτηθέντες, γεγονός που σημαίνει ότι η διαφορά ήταν μεγαλύτερη στις μικρότερες ηλικίες.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο καρκίνος του προστάτη ενδεχομένως συνδυάζεται με τα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, τα οποία είναι υψηλότερα στους ανθρώπους με συχνότερες σεξουαλικές επαφές.

Πηγή: madata.gr - Zougla.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin