Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Σπιτικές συνταγές από πρώτο... χέρι!

 
Απόκτησε απαλά, βελούδινα χέρια με χειροποίητες συνταγές από τα καλύτερα υλικά της φύσης.
Μαλακτικό λάδι από μέντα και λεμόνι

Θα χρειαστείς

1/2 ποτήρι αμυγδαλέλαιο
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φλούδα από λεμόνι
2 κ.σ. μέντα ή δυόσμο (φρέσκα)
2-3 φύλλα ευκαλύπτου αποξηραμένα
2 κ.σ. λάδι καλέντουλας

Ιδιότητες Το αμυγδαλέλαιο είναι μαλακτικό και ενυδατικό, η μέντα και ο ευκάλυπτος βοηθούν στη διείσδυση του προϊόντος, ενώ ταυτόχρονα συσφίγγουν το δέρμα. Τέλος, το λάδι καλέντουλας επουλώνει τις μικροαμυχές που πιθανόν να έχουν τα χέρια σου.
Εκτέλεση Βάλε τα λάδια σε βαζάκι, πρόσθεσε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και άφησε το μείγμα στο ντουλάπι για 15 ημέρες. Μετά φίλτραρέ το με τούλι και φύλαξέ το σε μπουκαλάκι.

Εφαρμογή Άπλωσε στα χέρια σου το λάδι και κάνε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν. Φόρα βαμβακερά γάντια για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Μετά, ξέπλυνε με πολύ απαλό σαπούνι και ξαναβάλε για ενυδάτωση μερικές σταγόνες από το ίδιο λάδι.
Συμβουλή Για πιο αποτελεσματική θεραπεία, τύλιξε τα χέρια σου με πλαστική μαγειρική μεμβράνη και φόρεσε τα γάντια όλο το βράδυ. Αυτό το λάδι είναι θαυμάσιο καταπραϋντικό για μετά την αποτρίχωση των ποδιών. Προσθέτοντας, μάλιστα, 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή θυμαριού, γίνεται αντισηπτικό.

Θρεπτική μάσκα με αβοκάντο

Θα χρειαστείς

1 ώριμο αβοκάντο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. γιαούρτι πλήρες

Ιδιότητες

Το αβοκάντο είναι γεμάτο θρεπτικά έλαια, μέταλλα και βιταμίνες και ενδείκνυται για τη θεραπεία του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος. Επιπλέον, διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες που δίνουν πνοή στο κουρασμένο δέρμα. Το γιαούρτι, ως φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας καταπραΰνοντας άμεσα τις περιοχές με έντονη ξηρότητα. Τέλος, το λεμόνι προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και λευκαίνει την επιδερμίδα.

Εκτέλεση - Εφαρμογή Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε μπολ και βάλ' το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Άπλωσε στα χέρια σου τη μάσκα και άφησέ τη να δράσει για 30 περίπου λεπτά. Μετά ξέπλυνε τα χέρια σου με μαλακό σαπούνι και βάλε για ενυδάτωση μερικές σταγόνες ελαίου από σπόρους σιταριού ή ηλιοτροπίου.

Μαλακτική λοσιόν με ελαιόλαδο

Θα χρειαστείς

1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Ιδιότητες

Είναι ιδιαίτερα μαλακτική και προστατεύει τα χέρια από την ξηρότητα και τα σκασίματα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ήπια απολέπιση, χαρίζοντας στο δέρμα ομοιόμορφο χρώμα και απαλότητα. Μπορείς να χρησιμοποιείς τη λοσιόν καθημερινά.

Εκτέλεση Χτύπησε καλά το λάδι με το χυμό λεμονιού, άφησε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά στα χέρια σου και μετά ξέπλυνε καλά.

πηγή : shape.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin