Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Δικαίωση για τους ήρωες του Τσερνόμπιλ

 
 Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας, αποφάνθηκε χθες ότι η Ρωσική Πολιτεία οφείλει να δώσει πλήρεις αποζημιώσεις στους στρατιώτες του πρώην Σοβιετικού Στρατού, που είχαν κληθεί μετά το δυστύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ να ρίξουν τόνους τσιμέντου στην καρδιά του διαρραγέντος αντιδραστήρα σφραγίζοντάς τον με μία «σαρκοφάγο» που τον κρατά μέχρι σήμερα καλυμμένο.
Το Δικαστήριο ουσιαστικά τροποποίησε το νόμο του 1995 περί κοινωνικής προστασίας των πολιτών που υπέφεραν από τη ραδιενέργεια εξαιτίας του δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ και στην πράξη αλλάζει τον τρόπο αποζημίωσής τους δεδομένου ότι πολλοί στρατιώτες δεν είχαν λάβει ποτέ αποζημιώσεις επειδή ελάμβαναν –πενιχρές- συντάξεις αναπηρίας.

Βάσει της απόφασης θα μπορούν να λάβουν πλήρεις αποζημιώσεις ανεξαρτήτως του αν είχαν λάβει συντάξεις αναπηρίας.

Ωστόσο, η απόφαση της ρωσικής δικαιοσύνης έρχεται αργά για πολλούς από τους 200.000 Ρώσους, στη μεγάλη πλειοψηφία τους στρατιωτικοί, οι οποίοι καθάρισαν το εργοστάσιο και τη συνολικού εμβαδού 30 χλμ περιοχή αποκλεισμού γύρω από αυτό, η οποία επιβλήθηκε μετά το δυστύχημα.

Πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει εξαιτίας των επιπλοκών που υπέστη η υγεία τους από την έκθεσή τους στη ραδιενέργεια που διέρρευσε από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ ενώ εργάζονταν για να το σφραγίσουν.
 
Πηγή : radar-gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin