Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Μαχητικό αεροσκάφος σχεδιάζει η Τουρκία!

Μαχητικό αεροσκάφος τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής σχεδιάζει να κατασκευάσει η Άγκυρα. Αυτό αποκάλυψε, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Βετζντί Γκιονούλ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού, το F-35, θα είναι το τελευταίο σχέδιο συμπαραγωγής αεροσκαφών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

 « Δώσαμε εντολή για να σχεδιαστεί το πρώτο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος» δήλωσε ο Γκιονούλ και διευκρίνισε « θα είναι αεροσκάφος νέας γενιάς. Τα F-4 έχουν συγκεκριμένα χρόνια ζωής. Όταν λήξη αυτή, το νέο αυτό τουρκικό μαχητικό θα πετά μαζί με τα F-16 και τα F35.
Δημοσιογράφοι ρώτησαν αν το νέο τουρκικό μαχητικό θα είναι δημιούργημα συνεργασίας με τη Νότιο Κορέα που ετοιμάζει και αυτή διό της μαχητικό.
Ο τούρκος υπουργός δήλωσε « Η Νότιος Κορέα στο θέμα αυτό είναι μερικά χρόνια πιο μπροστά από εμάς. Θα μπορούσαμε να το παράγουμε και δεν είμαστε αδιάφοροι γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Όμως η απόφαση που έχουμε πάρει είναι να παράγουμε ένα εθνικό , δικό μας μαχητικό αεροσκάφος.»

Ο Βεζντί Γκιονoύλ, δήλωσε επίσης ότι για κάποια περίοδο η Τουρκία είχε διαπραγματευτεί για την αγορά Eurofighter, αλλά για «κάποιους άλλους λόγους» το θέμα αυτό έχει κλείσει.



πηγή : http://www.onalert.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin