Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Μαριχουάνα...στοπ στην Ολλανδία


Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στο Άμστερνταμ δεν θα έχουν πρόσβαση στα διάσημα coffee shops της ολλανδικής πρωτεύουσας, μελλοντικά. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ των ολλανδικών αρχών ως προς το δικαίωμα απαγόρευσης της εισόδου στα μαγαζιά που εκτός από καφέ προσφέρουν και κάνναβη.


Η απόφαση απαγόρευσης εισόδου σε τουρίστες στα καφέ που πωλούν μαριχουάνα είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Μάαστριχτ το 2005, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ναρκο-τουρισμού. Άνθρωποι από τις γειτονικές χώρες, κυρίως το Βέλγιο και την Γερμανία, ταξίδευαν οδικώς για μία ημέρα στην ολλανδική πρωτεύουσα για να προμηθευτούν μαριχουάνα.

Οι επικριτές τονίζουν, ωστόσο, ότι τα σχέδια της ολλανδικής κυβέρνησης παραβιάζουν τους νόμους της ΕΕ που προστατεύουν την ελεύθερη αγορά σε αγαθά και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει την απαγόρευση σε όλη την Ολλανδία, στην επικράτεια της οποίας υπάρχουν περίπου 700 coffee shops. Η καλλιέργεια και χρήση μαλακών ναρκωτικών είναι αποποινικοποιημένη, αλλά όχι νόμιμη και η πολιτική που ακολουθείται χαρακτηρίζεται ως "πολιτική ανεκτικότητας".

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin