Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Χιονισμένα Χριστούγεννα στην… Αυστραλία!


Και ενώ στην Ελλάδα παραλίγο να κάναμε Χριστούγεννα υπό καλοκαιρινές θερμοκρασίες, στην Αυστραλία κινδυνεύουν να περάσουν τις Άγιες μέρες με χιόνι.


Ο λόγος; Αυτές τις μέρες στην Ωκεανία πνέουν παγωμένοι άνεμοι από την Ανταρκτική ενώ χιόνι έχει πέσει στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια κάνοντας τους ιδιοκτήτες των χιονοδρομικών κέντρων να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση.

Κόσμος συρρέει στα χιονοδρομικά των συγκεκριμένων περιοχών για να απολαύσει «λεύκα Χριστούγεννα» αφού είναι σπάνιο φαινόμενο στο νότιο ημισφαίριο.

Η διευθύντρια ξενοδοχείου στη Νέα Νότια Ουαλία δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι το κρύο θα διαρκέσει ακόμα πέντε μέρες για να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα».

Βέβαια, το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

«Δεν είναι ασυνήθιστο να πέφτει λίγο χιόνι στις υψηλές κορυφές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας κάθε ένα με δύο χρόνια», είπε εκπρόσωπος της αυστραλιανής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Κρύοι άνεμοι πνέουν και στο Σίδνεϊ όπου επικρατούν θερμοκρασίες στους 10 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια στιγμή, η δυτική Αυστραλία ταλαιπωρείται από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin