Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Άνοιξε τις πύλες της η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη λεωφόρο Συγγρού
Το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη λεωφόρο Συγγρού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εγκαινιάστηκε την Τρίτης η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Για το κοινό, οι πόρτες της Στέγης θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο, 11-12 Δεκεμβρίου, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι τη σύλληψη της ιδέας για τη στέγη την είχε ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Τα εγκαίνια είχαν ως θέμα την προβολή των ανθρώπων που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτηρίου, τους απλούς εργάτες. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η προβολή αυτών των προσώπων έγινε για να δηλωθεί πως η Τέχνη απευθύνεται σε όλους και δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός από αυτήν.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Στόχος της είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, η Στέγη δεν ανταγωνίζεται άλλους πολιτισμικούς φορείς, αλλά βρίσκεται σε παράλληλη συνεργασία μαζί τους, όπως για παράδειγμα με το Μέγαρο Μουσικής, το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους φορείς και μουσεία.

Η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι και τον άγνωστο ελληνισμό που επιμελείται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναγνώσεις κειμένων του σπουδαίου Ελληνορουμάνου συγγραφέα Παναϊτ Ιστράτ, συναυλίες των Στέφαν Μίκους και ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Απέργη αποτελούν μερικές από τις εκδηλώσεις του προγράμματος μουσικής.

Στον κύκλο του θεάτρου εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Φιλανδοί ta STAN με τις «Αντιγόνες», παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Κοκτώ και του Ανούιγ, η νεοσύστατη ομάδα Μπιζού ντε Καντ, σε μία παράσταση βασισμένη στον Βέρθερο του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και τον Δημήτρη Λιγνάδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παράλληλα, παρουσιάζονται «Ο θάνατος του Δαντόν» του Γκέροργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και η παράσταση «Κάτω από το ηφαίστειο» του Βέλγου σκηνοθέτη Γκυ Κασίερς, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάλκομ Λώρυ.


πηγή : http://news.in.gr 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin