Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Νέες πληροφορίες για το τουρκικό πρόγραμμα ανάπτυξης μαχητικού



Νεώτερες πληροφορίες διέρρευσαν στον τύπο αναφορικά με το νέο τουρκικό μαχητικό το οποίο πρόκειται να ενταχτεί σε υπηρεσία μέχρι το 2023. Το υπό ανάπτυξη μαχητικό θα είναι δικινητήριο και πρόκειται να αντικαταστήσει τα 51 μαχητικά McDonnell Douglas F-4Ε και τα 37 F-16 Block 30. Το νέο αεροσκάφος θα επιχειρεί μαζί με τα 100 F-35A Joint Strike Fighters και τα υπάρχοντα 172+30 (υπό παράδοση) F-16C/D Block 40/50/50plus.


Για το συγκεκριμένο έργο η SSM πρόκειται να δώσει στην κρατική εταιρεία ΤΑΙ το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων για την πραγματοποίηση προκαταρκτικής μελέτης που θα διαρκέσει δύο χρόνια με την εταιρεία να είναι υπεύθυνη για την ανεύρεση του κινητήρα που θα αξιοποιηθεί στο νέο κινητήρα.


Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της χώρας Vecdi Gonul επεσήμανε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για το κορεατικό πρόγραμμα KF-X. Αν τελικά η Τουρκία προχωρήσει στην σχεδίαση και κατασκευή νέου μαχητικού αυτό θα σήμαινε τον αποκλεισμό του Eurofighter από την αγορά της παρά τις τελευταίες προσπάθειες της κοινοπραξίας να το προωθήσει στην Τουρκία.


Σχετικό: Κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα με κατασκευή μαχητικού & εκπαιδευτικού ανακοίνωσε η Τουρκία!


Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin