Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Συμβάσεις στην "κόψη του ξυραφιού"


Κρίσιμες θα είναι οι συναντήσεις της υπουργού Εργασίας τόσο με τους ομολόγους της όσο και με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάζ Ντε Ρουζ.

Η Λούκα Κατσέλη κομίζει σχέδιο σημείων για τη διασφάλιση των κλαδικών συμβάσεων και τους όρους σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων ειδικών συνθηκών με μισθούς κάτω από τις αντίστοιχες κλαδικές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:
  • Δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων
  • Σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων ειδικών συνθηκών χωρίς να αναγράφεται ποσοστό μείωσης μισθών
  • Η χρονική διάρκεια αυτών των συμβάσεων θα είναι 2 χρόνια.
  • Θα συνυπογράφονται μεταξύ εργοδότη και επιχειρησιακού σωματείου και όπου δεν υπάρχει σωματείο θα συνυπογράφεται μεταξύ εργοδότη και κλαδικού συνδικάτου.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί η συνομοσπονδία γενικευμένη εφαρμογή της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων και πρόσθεσε: "Αν επιχειρήσουν να περάσουν επιχειρησιακές συμβάσεις, δεν θα βρεθεί - και θα το ζητήσουμε από όλους τους συνδικαλιστές ? ούτε ένας συνδικαλιστής να δεχθεί να υπογράψει τέτοιες συμβάσεις". Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δέχθηκε τα "πυρά" του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος τον κατηγόρησε για άκριτη αποδοχή των προτάσεων της τρόικας , δεν έδωσε συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε μαζί του ο Γιάννης Παναγόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή MEGA σαββατοκύριακο δήλωσε ότι έχει ταχθεί για να βοηθήσει τη χώρα και τους πολίτες και τόνισε: "Πληροφορήθηκα ότι κάτι ειπώθηκε, δεν έχω να πω κάτι. Εγώ έχω ταχθεί να υπηρετήσω τη χώρα μου και τους πολίτες της". Η ΓΣΕΕ έχει ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα των κλαδικών συμβάσεων, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή την εβδομάδα με τον Στρός Καν και τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν. Για τις 15 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ το ΠΑΜΕ την Τρίτη θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.

Πηγή: www.megatv.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin