Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Φοβάται τη σύλληψη ο Έλληνας Anonymous


Υπό το καθεστώς φόβου ζει ένας νεαρός από τη Θεσσαλονίκη, καθώς το όνομά του εμφανίστηκε σε κείμενο-μανιφέστο των Anonymous, κάνοντας το γύρο του κόσμου.

Ο "Άλεξ" Ταπανάρης φέρεται να έχει συγγράψει δύο κείμενα των Anonymous στα οποία περιγράφονται η δομή, οι στόχοι τους και τι γενικά πρεσβεύουν.

Το όνομά του βρέθηκε στο δεύτερο κείμενο - σε μορφή PDF - και από τότε έχασε τον ύπνο του, καθώς ζει με το φόβο της σύλληψης, ενώ δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο οι οποίοι τον κυνηγούν μέρα νύχτα.

Το δεύτερο αυτό κείμενο έκανε την εμφάνισή του τη Παρασκευή και σύντομα αρκετοί ήταν αυτοί που παρατήρησαν τις ιδιότητες του εγγράφου βλέποντας το όνομά του.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στον ιστότοπο pastebin.com, διατυμπανίζεται ότι ο νεαρός έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με τις αρχές, καμμία υπηρεσία δεν επιβεβαιώνει μία τέτοια σύλληψη. Ωστόσο ο ιστότοπος του Ταπανάρη, www.alextapanaris.com, έχει εξαφανιστεί από τον κυβερνοχώρο.

Ο εν λόγω νεαρός έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία της Κυριακής, όπου και ομολογεί ότι από απροσεξία προδόθηκε. Όπως λέει αφού συνέταξε το κείμενο, μετέπειτα αυτό εγκρίθηκε από άτομα τα οποία δεν γνωρίζει, αλλά πρεσβεύουν κοινά συμφέροντα των Anonymous. Αυτοί με τη σειρά τους τα ανήρτησαν βιαστικά σε διάφορους λογαριασμούς του Twitter όπου και μεταδόθηκε χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο.

"Οι Anonymous θα συνεχίζουν να αντιδρούν, με όποιον τρόπο ο καθένας τους μπορεί, σε κάθε προσπάθεια κυβερνήσεων ή εταιριών να βλάψουν τη ροή της πληροφορίας και την ελευθερία του λόγου" υποστηρίζει παρά το μικρό στραβοπάτημα.

Όπως αποκαλύπτει στο δημοσίευμα οι διάφοροι συγγραφείς των Anonymous δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν υπάρχει κάποιος εξωτερικός συντονισμός, ενώ προσθέτει ότι η πένα τους εκφράζει την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και της πληροφορίας στο διαδίκτυο.

Τέλος υπερασπίζεται το Wikileaks, ενώ ξεκαθαρίζει σχετικά με τις επιθέσεις ότι η επιχείρηση των Anonymous "δεν στόχευσε ποτέ τον κόσμο που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες αυτών των εταιριών".

Τα ΜΜΕ έδωσαν την εντύπωση ότι είναι μια ομάδα χάκερ που θα επιχειρούσε να διεισδύσει σε προσωπικά δεδομένα πιστωτικές κάρτες κτλ προκαλώντας τρόμο στη κοινή γνώμη βλάπτοντας το κίνημα, κάτι το οποίο του έδωσε το έναυσμα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους γράφοντας το εν λόγω κείμενο που έμελλε να τον κάνει από "Ανώνυμο" επώνυμο.

Σημειώνεται ότι οι αρχές στην Ολλανδία έχουν συλλάβει δύο νεαρούς εκ των οποίων ένας 16χρονος που σχετίζεται με τις επιθέσεις του Paypal και της Mastercard.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin