Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Σε 3 χρόνια σούπερ φάρμακο για το αδυνάτισμα


Είναι ενέσιμο, μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και όσοι το έλαβαν έχασαν 10 κιλά μέσα σε έξι μήνες

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα ενέσιμο φάρμακο που υπόσχεται ρούχα... δύο νούμερα μικρότερα μέσα σε έξι μήνες θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Η ουσία λιραγλουτίδη έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, βοηθώντας άτομα που πάλευαν με το βάρος τους επί έτη να χάσουν περίπου 10 κιλά. Το συγκεκριμένο φάρμακο φαίνεται επίσης ότι έχει πολλαπλή ευεργετική δράση καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη και αντιμετωπίζει τον διαβήτη.


Η λιραγλουτίδη χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία του διαβήτη και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε 5.000 παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου, Νovo Νordisk με έδρα στη Δανία, η δοκιμή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013 και αν όλα πάνε καλά η λιραγλουτίδη θα αρχίσει να χορηγείται και κατά της παχυσαρκίας σε τρία χρόνια.

Το φάρμακο έχει ήδη δοκιμαστεί σε περισσότερα από 550 παχύσαρκα άτομα. Ορισμένοι από τους εθελοντές λάμβαναν λιρα γλουτίδη, άλλοι λάμβαναν εικονικό φάρμακο, ενώ μια τρίτη ομάδα λάμβανε τη γνωστή ουσία ορλιστάτη που χορηγείται σήμερα ευρέως για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής, τα άτομα που έλαβαν λιραγλουτίδη έχασαν 10 κιλά κατά μέσον όρο σε διάστημα έξι μηνών- περισσότερο από διπλάσιο βάρος σε σύγκριση με τους εθελοντές που λάμβαναν ορλιστάτη. Επιπλέον, το 28% των ατόμων που λάμβαναν την υψηλότερη δόση λιραγλουτίδης έχασε τουλάχιστον το 10% του σωματικού βάρους του (τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με τους ασθενείς που λάμβαναν ορλιστάτη). Οι γυναίκες έχασαν 7,5 εκατοστά κατά μέσον όρο από την περίμετρο της μέσης, ενώ και στους άνδρες το... σωσίβιο συρρικνώθηκε.

Οταν οι εθελοντές συνέχισαν να λαμβάνουν λιραγλουτίδη για 18 μήνες επιπλέον, δεν πήραν πάλι το βάρος που είχαν χάσει. Αντιθέτως στην ομάδα της ορλιστάτης ο δείκτης της ζυγαριάς άρχισε και πάλι να ανεβαίνει.


Πηγή: www.tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin