Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς


Εβδομάδα απεργιακού πυρετού σε όλη τη χώρα, με ενωμένους όλους τους κλάδους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, απέναντι στα νέα σχέδια της Κυβέρνησης και στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Τα ξημερώματα, τράβηξαν χειρόφρενο για 24 ώρες. Αύριο Τετάρτη λεωφορεία και τρόλλευ θα κινηθούν 09.00 το πρωί με 09.00 το βράδυ. Μετρό και ΗΣΑΠ θα εξυπηρετήσουν τους επιβάτες από τις 10.00 έως τις 18.00 και το τραμ από τις 09.00 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα. Νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις έως το τέλος της εβδομάδας πραγματοποιούνται σε ΟΣΕ και Προαστιακό ενώ οι σιδηροδρομικοί έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Σε μία ώρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε τρίωρη Παναττική στάση εργασίας με συγκέντρωση στη μία, στο Σύνταγμα. Συμμετέχουν δικαστικοί υπάλληλοι, λιμενεργάτες και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Στην Ομόνοια, στις 14.00 το μεσημέρι καλεί τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ.

Επίσης από το πρωί ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των τραπεζουπαλλήλων και των εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Αθηναίων. Τέλος σήμερα τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν 12.00 με τρεις και επτά με 10.00 το βράδυ οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Το κλίμα αντιπαράθεσης θα κορυφωθεί αύριο στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, οπότε αναμένεται να παραλύσει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Ακινητοποιημένα θα μείνουν αεροπλάνα, πλοία και τρένα ενώ τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Κλειστά θα παραμείνουν φαρμακεία και δικαστήρια. Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές ενώ έως την Παρασκευή απέχουν απ τα καθήκοντά τους και οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στη γενική απεργία θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στο πεδίον του Άρεως. Ραντεβού στην Ομόνοια έχει δώσει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσουν πορείες προς τη βουλή. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin